DR. SCHVARCZ TIBOR

Full text search

DR. SCHVARCZ TIBOR
DR. SCHVARCZ TIBOR (MSZP): Tisztelt Miniszter Úr! Köszönöm szépen a válaszát. A válaszát nem tudom elfogadni, annál is inkább, mivel a kérdésemre adott válasza első részében a világbanki konzorciális projekttel foglalkozott, mely nem volt tárgya az interpellációmnak, és az abban elmondottakkal minden esetben nem tudok egyetérteni.
Ami a világbanki informatikai projektet illeti, a csúszás, ami így bekövetkezett, hogy most a minisztérium felülvizsgálja ezeket a már meghozott döntéseket, amelyeket a tenderelbíráló bizottságok hoztak, azt eredményezi, hogy ha valamikor lesz is pénz ebből a projektből a kórházak számára, az nem az eredeti kiírásnak megfelelően a 2000. évben kerül felhasználásra, hanem 2001-ben vagy 2002-ben. Nem hiszem, hogy megengedhető az - miután ön ennyire elkötelezett az informatika iránt -, hogy tovább várjanak a kórházak abban a tekintetben, hogy az informatikai fejlesztéshez szoftverekhez és hardverekhez jussanak.
Másrészt pedig az átvilágító cégeket és a projektmenedzsereket illetően is teljes a bizonytalanság jelen pillanatban, hogy mi lesz az ő sorsuk, hogyan lesz tovább, lesz-e egyáltalán ebből valami. Nem hiszem, hogy szükség van arra, hogy ennyi embert, ennyi céget és ennyi kórházat teljes bizonytalanságban, döntés hiányában pedig kilátástalan helyzetben hagyjanak.
Ennek megfelelően a válaszát nem tudom elfogadni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi