DR. PINTÉR SÁNDOR

Full text search

DR. PINTÉR SÁNDOR
DR. PINTÉR SÁNDOR belügyminiszter: Köszönöm szépen elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Azt gondolom, hogy olyan pontról van szó a Fidesz választási ígéretei között, amely száz százalékig teljesülni fog 1998-ban. Ezt bizonyítja az is, hogy a kormány célul tűzte ki a polgárok biztonságának a megteremtését, annak szavatolását, a közbiztonság helyreállítását, a polgároknak a jogállamba, a jogállami intézményekbe vetett bizalmának megerősítését.
Ez idáig 1,3 milliárd forint póttámogatás már megérkezett a rendőrség számlájára. Engedélyt kaptunk a kormánytól 3,5 milliárd forint belső átcsoportosításra. Ezek az átcsoportosítások is végre lettek hajtva. Ennek eredményeképpen az Országos Rendőr-főkapitányság a megyék között mintegy 2 milliárd forintnyi összeget osztott szét, amely összeg mind dologi kiadásokra, mind pedig személyi juttatásokra is biztosított fedezetet. 1998 decemberében az előző kormányhatározat alapján, amelyet ön is idézett, további 1 milliárd forint már tervezhető. Ha összeadjuk ezt az egészet, akkor 4,8 milliárd forint, amely elköltésre került, 1 milliárd forint az, ami tervezhető jelen pillanatban - az 5,8 milliárd forint -, és nagyon-nagyon bízom abban, hogy a fennmaradó 2,2 milliárd forint december 31-éig az Országos Rendőr-főkapitányság és a rendőrségeink részére rendelkezésre fog állni.
Tehát a válaszom a feltett kérdésekre: az ígéret olyan, amelyet be fog tartani a kormány. A második kérdésre: a 8 milliárd forintból 5,8 milliárd forint már megérkezett, a 2,2 milliárd december 31-éig rendelkezésre fog állni.
Kérem, fogadja el válaszomat. Köszönöm szépen. (Taps a jobb oldalon.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi