ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény módosításáról szóló T/43. számú törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. - Folyamatos zaj.) Megkérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy egy kicsit csendesebben végezzék a szavazást!
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 102 igen, 27 nem szavazattal... - sajnos határozatképtelen a tisztelt Ház. (Zaj. - Többen jelzik, hogy nem működik a szavazógépük.) Kérem tisztelt képviselőtársaimat, egy picit nagyobb fegyelmet tanúsítsanak a Házban. Kérem, hogy valamennyi jelen lévő képviselőtársam szavazógépét kapcsolják be. Ismételten megkíséreljük a szavazást. Ismételten felteszem tehát a kérdést, tisztelt képviselőtársaim.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem képviselőtársaimat, szavazzanak! (Szavazás. - Dr. Tímár György jelzi, hogy nem működik a gépe.) Tímár György képviselőtársam hogyan szavazott? (Dr. Tímár György: Igennel.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 141 igen, 71 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételét elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a Magyar Köztársaság 1997. évi költségvetéséről szóló 1996. évi CXXIV. törvény végrehajtásáról szóló T/42. számú törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 264 igen... (Dr. Tímár György ismét jelzi, hogy a gépe nem működik.) Tímár György úr ismételten... (Dr. Tímár György: Valahogy el kellene intézni, hogy működjön a gépem!) Tisztelt Képviselő Úr! Az előbb kértük, hogy kapcsolják be az ön szavazógépét, feltételezem, hogy valami technikai akadálya lehet.
Tekintettel arra, hogy ön is igennel szavaz, 265 igen, 1 nem és 1 tartózkodás mellett a törvény sürgős tárgyalásbavételét az Országgyűlés elfogadta. (Atyánszky György jelzi, hogy a gépe nem működik.) Kérem Atyánszky György képviselő úr szavazógépét is bekapcsolni. (Zaj.)
 
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a hadigondozásról szóló 1994. évi XLV. törvény módosításáról szóló T/46. számú törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 285 igen, 1 nem szavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételét elfogadta.
(17.00)
Tisztelt Országgyűlés! A kormány sürgős tárgyalást kérve benyújtotta a kincstári vagyonért való miniszteri felelősség rendjének megváltoztatásához szükséges törvénymódosításokról szóló T/40. számú törvényjavaslatát. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételével. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 176 igen, 90 nem szavazattal és 19 tartózkodás mellett a törvényjavaslat sürgős tárgyalásbavételét elfogadta.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi