DR. EÖRSI MÁTYÁS

Full text search

DR. EÖRSI MÁTYÁS
DR. EÖRSI MÁTYÁS (SZDSZ): Tisztelt Államtitkár Úr! Éppen ma reggel mondta miniszterelnök úr, miszerint a kormány véget vet annak, hogy egyesek saját magukat törvény felett állónak tudják, akikre politikai vagy gazdasági kapcsolataik révén a törvények nem vonatkoznak.
Simicska Lajos úr múltjával kapcsolatban számos tény napvilágot látott - ezekre még majd visszatérünk. Most ellenben azt szeretném öntől megkérdezni: feltűnt-e önöknek az, hogy amikor Simicska Lajos a közvélemény elé lépett, akkor saját magát vádolta törvénysértéssel? Ő ugye azzal indokolta mintegy hatvan társaságban való részvételét, hogy jogtanácsosként nem volt módja az okiratokat ellenjegyezni; ami egyébként igaz, hiszen a Fidesz alkalmazásában állott, és mint ilyen, ügyvédi tevékenységre nem volt jogosult. Ő azt is mondta, hogy neki a cégekhez semmi köze nem volt, hiszen ki is lépett ezekből a cégekből.
Mi volt az oka annak, hogy Simicska Lajosnak minden más jogi képviselővel szemben be kellett lépnie a társaságokba? Az, hogy a törvények kijátszásával az okiratokat ellenjegyezhesse. Simicska Lajos tehát saját magáról állítja azt, hogy a törvények megkerülése céljából színlelt szerződéseket kötött, hiszen azt színlelte, hogy tagként belép a gazdasági társaságokba. Hogy ez mennyire színlelt szerződés volt, mutatta, hogy ki is lépett később belőlük. A színlelt szerződések pedig értelemszerűen a törvények kijátszására irányulnak - ehhez ugyebár nem fér kétség.
Ezen túl, ha értelmezésem nem csal, Simicska Lajos azt mondta magáról, hogy zugírászkodott, ami viszont nem egyszerű gazdasági trükközgetés, hanem a büntető törvénykönyv 248. §-ába ütköző bűncselekmény.
Kérdezem: feltűnt ez önöknek? Mi a véleményük ezekről?
Köszönöm. (Taps az SZDSZ és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi