HARRACH PÉTER

Full text search

HARRACH PÉTER
HARRACH PÉTER szociális és családügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Úr! Ha egy idős emberről nem gondoskodunk megfelelően a mindennapjaiban, akkor akár világkörüli repülőútra is küldhetjük őket, semmit nem használ. (Derültség, taps a kormánypártok padsoraiban.) A polgári koalíció kormánya nyugodt, békés otthonban eltöltött, elégedett öregkorra vágyódik, és ezt kívánjuk minden nyugdíjasnak is. Nagy hálával gondolunk rájuk, hiszen munkájukkal és áldozataikkal tették lehetővé, hogy mi, a gyermekeik és az unokáik jól érezzük magunkat ebben az országban. Jól tudjuk, hogy csak úgy fejezhetjük ki hálánkat, ha segítségükre vagyunk a mindennapjaikban, ha biztosítjuk nekik mindazt, amit ők biztosítottak nekünk, mert nagyon is megérdemlik végre a nyugalmat és a biztonságot.
Éppen ezért az idei költségvetés kedvezőbb lesz a nyugdíjasokra nézve, mint amit a kormányprogramban ígértünk. Nyugdíjuk nagyobb arányban fog emelkedni, mint ahogyan az árak drágulnak. Ez azt jelenti, hogy a 10,5-11 százalékos infláció esetén 13-14 százalékkal fog emelkedni az értékük. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból: És a törvény?) Azaz a nyugdíjuk mindenképpen többet ér, mint az előző években. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)
Azt is megígérhetem, hogy nem ez lesz az utolsó nyugdíjemelés ebben a kormányzati ciklusban. (Derültség a bal oldalon.) Nem egyszeri esetről van szó, hanem elhatározott folyamatról (Dr. Orosz Sándor: Törvények kötelezik rá!), amelynek a következő év csupán az első állomása lesz. (Vancsik Zoltán: Törvény van rá!)
Sajnos én is tapasztaltam, hogy az idős emberek nyugtalankodnak. Van, ahol még aláírásokat is gyűjtenek, mert az a mendemonda terjedt el közöttük, hogy megszűnik a nyugdíjuk. Az urak tudnak erről, tudnak a mendemondák születési helyéről is. (Dr. Lamperth Mónika: Ez olyan, mint amit a miniszterelnök úr mondott a megfigyelésekkel kapcsolatban!)
Én a miniszterelnök úr nevében is megígérem az idős embereknek - és ezért mindnyájan vállaljuk a felelősséget -, hogy jövőre a nyugdíjak emelkedése nemcsak követni fogja az inflációt, hanem meg is haladja azt. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Azaz megteremtjük annak a lehetőségét, hogy nyugdíjasainkat, ha hazajönnek arról a bizonyos világkörüli útról (Az elnök a csengő megkocogtatásával ismét jelzi az időkeret leteltét.), ne üres kamra várja őket.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi