ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Tisztelt Országgyűlés! Most a név szerinti szavazás eredményét ismertetem - ha meghallják. Kimondom a határozatot, tehát a név szerinti szavazás eredménye: az államszervezetre vonatkozó egyes törvényi rendelkezések, továbbá az ingatlan-nyilvántartásról rendelkező törvény, valamint a halászatról és a horgászatról szóló törvény, T/1517/69. számú ajánlás 4. pontját az Országgyűlés 144 igen szavazattal, 164 nem szavazattal, 3 tartózkodással nem fogadta el.
Tisztelt Országgyűlés! Mivel a név szerinti szavazás alapján az Országgyűlés nem fogadta el a módosító indítványt, most Kis Zoltán és Orosz Sándor javaslatát teszem fel szavazásra a kiegészítő ajánlás 5. és 8. pontja szerint. Az emberi jogi bizottság támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen, 167 nem, 6 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 32. és a 35. pontokban Herczog Edit, valamint Rubovszky György a törvényjavaslat 19. §-ának elhagyását kezdeményezik. Az alaprendelkezés a halászati törvényben a halászati jog fogalommeghatározását tartalmazza. Ennek elfogadása kizárja a 33., 34. és a kiegészítő ajánlás 6. pontjait. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 248 igen, 53 nem, 7 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 40. pontjában Orosz Sándor a törvényjavaslat 22. §-ában a halászati törvény 6. §-a módosítását kezdeményezi. Az alaprendelkezés a halászati vízterületté nyilvánítás szabályait tartalmazza. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 107 igen, 196 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
A 45. pontban Ecsődi László, valamint Rubovszky György a törvényjavaslat 25. §-ában a halászatról szóló törvény 20. § (2) bekezdése elhagyását indítványozza, amely meghatározza, hogy ki kaphat állami horgászjegyet. Az alkotmányügyi és a gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 246 igen, 46 nem, 5 tartózkodás mellett elfogadta.
Az ajánlás 46. és 47. pontjai alternatív megoldást kínálnak a törvényjavaslat 25. §-ában a halászatról szóló törvény 20. § (2) bekezdése módosítására. A 46. pont ezen túlmenően a szakaszt egy új bekezdéssel is kiegészíti. Mindkét javaslat szerint az előző évi fogási naplót is le kell adnia a horgásznak.
Először Orosz Sándor javaslatát teszem fel szavazásra a 46. pont szerint. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 108 igen, 178 nem, 11 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Most Herczog Edit javaslatát teszem fel szavazásra a 47. pont szerint. A gazdasági bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen, 197 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az 59. pontban Orosz Sándor a törvényjavaslat 34. § (3) bekezdése elhagyását indítványozza. Az alaprendelkezés egyes vizekre vonatkozóan eltérő szabályokat kíván biztosítani. A bizottságok nem támogatják. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 97 igen, 199 nem, 4 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 60. pontjában Ecsődi László a törvényjavaslat 34. § (4) bekezdése módosításával a nem állami tulajdonban lévő holtágakra, bányatavakra és víztározókra vonatkozó szabályokat kívánja módosítani. A bizottságok nem támogatják.
Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés a módosító javaslatot 98 igen, 198 nem, 3 tartózkodás mellett nem fogadta el.
(20.20)
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem szavazott az Országgyűlés. Tessék, Vancsik Zoltán frakcióvezető-helyettes úr! (Vancsik Zoltán: Nincs!) Jelezte, hogy nincs. Én azt hittem, azt jelzi, hogy van tíz... (Derültség.)
Tisztelt Országgyűlés! A zárószavazásra a következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi