VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! A rádiózásról és a televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény előírásainak megfelelően a CCIR-URH-sávon két, megközelítőleg országos lefedettségű rádióműsor sugárzását kellett biztosítani. Annak eldöntése, hogy melyik közszolgálati rádióműsorok kerüljenek e sávban elhelyezésre, a műsorpolitika, illetve az ORTT kompetenciájába tartozó kérdés.
Ugyanígy műsorpolitikai kérdés, hogy melyik közszolgálati adó közvetítse az URH-sávban az Országgyűlés ülését. A törvény szerint a harmadik közszolgálati országos műsort, amely a műsorszolgáltató döntése alapján a Kossuth rádió műsora, 2006-ig lehet a 66-73 megahertzes OIRT-, úgynevezett keleti URH-sávban sugározni. Ezt követően a Kossuth műsora csak a középhullámú sávban lesz vehető. Azonban megjegyzem, hogy a hazai frekvenciakészlet nem biztosítja az ország teljes lefedettségét a CCIR-sávban.
A képviselő úr által keresett OIRT-normás vevőkészülékek a kereskedelem kínálatában annak ellenére megtalálhatók, hogy a termékekből a belföldi ellátást szolgáló hazai gyártás nincs. Nyilvánvaló, hogy a kereskedők jól felfogott érdeke a kereslet igény szerinti kielégítése. A képviselő úrnak a gazdasági miniszterhez intézett kérésére felkértük a Gazdasági Minisztérium munkatársait, érdeklődjenek néhány vevőszolgálatnál a kérdéses típusú rádiók beszerzési lehetőségeiről. Az információkat összesítették; a képviselő úrnak majd mellékelem a listát, amelyben tételesen fel van sorolva, milyen típusú, milyen árú rádiókat lehet vásárolni. Ezek általában 25 ezer és 70 ezer forint közötti áron kaphatók; van néhány ennél olcsóbb is, amelyik nem autórádió.
Kérem a tisztelt képviselő urat a válaszom elfogadására. Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi