DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Kökény képviselő úr mondandójához szeretnék csatlakozni, illetve azzal kapcsolatban egy-két megjegyzést megfogalmazni.
Senki nem mondja, hogy a gyártók a bűnbakok. A gyártók teljesen természetesen viselkednek akkor, amikor kontroll nélkül tudják emelni az áraikat. Ha bűnbakról lehet beszélni, akkor az a bűnbak, aki nem nézi meg azt, hogy azért a pénzért megfelelő minőségű terméket kap-e. Tehát nem hiszem, hogy arról van szó, hogy a gyártók lennének a bűnbakok.
Abban teljesen egyetértünk, hogy nagyon sok esetben egy adott készítmény, amely önmagában nagyon drága, egy terápiás sorozat végére lehetséges, hogy az adott betegség szempontjából a legolcsóbb ellátást tudja biztosítani.
Azzal nem értek egyet, hogy vélhetőleg azokban az országokban magasak ezek a gyógyszertámogatások, amelyekben a nemzeti össztermékhez viszonyítva alacsony az egészségügy támogatottsága, erre azért ellenkező példa is mondható. Lengyelország esetében is viszonylag alacsony a nemzeti össztermékből az egészségügy számára biztosított összeg, mindezek ellenére nem olyan magas a gyógyszertámogatás. Ha itt összefüggést lehetne keresni, inkább demográfiai jellegű összefüggéseket kell keresnünk, hiszen egy elöregedő népesség betegségi hajlandósága nagyobb, és ezzel összefüggésben nyilvánvalóan nagyobbak ezek az igények.
Az egészségügyi normatívára majd a következő kétpercesben fogok kitérni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi