ELNÖK (Gyimóthy Géza)

Full text search

ELNÖK (Gyimóthy Géza)
ELNÖK (Gyimóthy Géza): Megkérdezem Atyánszky György képviselő urat... (Dr. Atyánszky György jelzésére:) Jelzi, hogy nem kíván felszólalni.
Tisztelt Országgyűlés! A határozathozatal következik. Felhívom a figyelmüket, hogy a mentelmi jog felfüggesztése az 1990. évi LV. törvény 5. §-a (6) bekezdésének, továbbá a Házszabály 131. § (3) bekezdésének értelmében a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazatát igényli. Emlékeztetem önöket, hogy a bizottság úgy foglalt állást, hogy a képviselő úr mentelmi jogát az Országgyűlés függessze fel.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, hogy felfüggeszti-e Atyánszky György országgyűlési képviselő mentelmi jogát. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 232 igen, 18 nem, 21 tartózkodással Atyánszky György mentelmi jogát felfüggesztette.
Tisztelt Országgyűlés! A mentelmi bizottság mentelmi jog fenntartására irányuló határozati javaslatot nyújtott be Csurka István, MIÉP, országgyűlési képviselő ügyében H/1900. számon. Ebben azt indítványozza, hogy a Pesti Központi Kerületi Bíróság megkeresésével érintett ügyben az Országgyűlés Csurka István országgyűlési képviselő úr mentelmi jogát ne függessze fel.
Megadom a szót szintén Isépy Tamás úrnak, a bizottság elnökének, aki ismerteti a bizottság javaslatát. Tessék, képviselő úr!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi