DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF földművelésügyi és vidékfejlesztési miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Köszönöm az interpellációt, Lentner képviselő úr. Úgy gondolom, hogy önnek az interpellációja rendkívül indokolt, és az ön által felhozott tények megfelelnek a valóságnak. Ezt alátámasztja az a körülmény is, miszerint én a szabálytalanságokról tudomást szerezvén vizsgálatot rendeltem el, és az FVM-en belül lefolytatott vizsgálat eredménye az volt, hogy ez a feltáró vizsgálat valóban többrétű szabálytalanságot állapított meg az informatikai rendszer kialakítására fordítható átvett összegekkel kapcsolatban.
Miután nekem közvetlen felügyeleti jogom nincsen a gazdasági kamarákról szóló 1994. évi XVI. törvény értelmében, ezért felkértem az agrárkamara ellenőrző bizottságát, hogy vizsgálja ki ezt a kérdéskört és a véleményében foglaljon állást arról, hogy történtek-e pénzügyi szabálytalanságok vagy sem; ha történtek, akkor van-e helye felelősségre vonásnak, kiket kell ebben az ügyben felelősségre vonni. Hosszadalmas agrárkamarai vizsgálat végén most, ez év december - ha jól emlékszem - 10-én megküldte az agrárkamara ellenőrző bizottsága az FVM-nek a vizsgálatról szóló jelentését, amelyet én nem tartottam konkrétnak, a felvetett kérdések elkenését észleltem benne, ezért utasítottam a közigazgatási államtitkárt, hogy forduljon az Állami Számvevőszék elnökéhez azzal, hogy a szükséges vizsgálatot végezze el. Amennyiben az Állami Számvevőszék elnöke azt fogja megállapítani, hogy jogellenesség volt, törvénysértés történt a pénzek felhasználása tekintetében, akkor az Állami Számvevőszék vizsgálatának eredményéhez képest meg fogom tenni azokat a kezdeményező lépéseket, amelyek a felelősségre vonást fogják eredményezni. Köszönöm, hogy ön is felhívta erre a figyelmet.
Egyébként szeretném jelezni, hogy Tóth Imre képviselőtársunk volt az, aki első alkalommal felhívta erre a figyelmet, akkor rendeltem el a vizsgálatot, de az ön adatai rendkívül precízek, pontosak, mindenben alátámasztják az én megállapításaimat. Ezért ezt megfelelő további eljárás fogja követni, ha az Állami Számvevőszék is egyetért velünk.
Még egyszer köszönöm a kérdését. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi