DR. FENYVESSY ZOLTÁN

Full text search

DR. FENYVESSY ZOLTÁN
DR. FENYVESSY ZOLTÁN (MIÉP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Az alkotmányügyi bizottság tegnapi ülésén az előterjesztők a mai napirend egyik indokaként azt hozták fel, hogy helyre kell állítani a választópolgárok megingott bizalmát, a demokráciában és a parlamentben megingott bizalmát. Ez ma is elhangzott Keller képviselő úrtól mint indok. Véleményünk szerint ez a mai nap ma már fényesen bizonyította, hogy egyáltalán alkalmatlan és teljesen alkalmatlan ennek a bizalomnak a visszaállítására, sőt, ha valamit elért a délelőtti tévéközvetítéses program, akkor az a további lejáratására volt alkalmas úgy a demokráciának, mint a parlamentarizmusnak.
Ráadásul meg kell állapítanunk azt is, hogy ez a bizalom nem most, az olajügy kapcsán kezdett meginogni, hanem ez egy hosszú folyamat eredménye. Ez a bizalomingás, ami most tapasztalható, csak a kicsordult csepp a pohárból, éppen azért, mert az összes előző kormány felelős a bizalom megingásáért. Tizenegy év óta minden kormány igyekszik eltussolni vagy legalábbis szemet hunyni a visszásságok fölött. Ahogy nem derítették föl és nem is törekedtek a felderítésre a spontán privatizáció esetén, a kárpótlás esetén, a bankkonszolidációk esetén, a nemzeti vagyon 70-80 százalékát kiárusító privatizáció esetén, ez okozta azt a hitelromlást, amiben szenved a parlament és szenved a demokrácia. Nem az olajügy ennek a kirobbantója. Nagyon jó lett volna, ha az egyenként is ennél sokkal súlyosabb visszaélések felderítésére törekedtek volna az elmúlt kormányok, és akkor most nem lenne ez a bizalomvesztés.
Természetesen most is törekedni kell a tisztánlátásra, de mindegyik kormánynak, előző kormányok pártjainak be kell látniuk, hogy ők a felelősek azért a bizalomvesztésért, amiben most a magyar társadalom szenved. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Köszönöm. (Taps a MIÉP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi