VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY pénzügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Azt gondolom, hogy a kiindulóponttal valamennyien egyetérthetünk, hiszen ennek alapján is döntött annak idején az Országgyűlés a szőlő- és bortörvény, valamint a jövedéki törvény módosításáról.
A kiindulópont pedig az volt, hogy a borpiacon, a hazai borpiacon kialakult helyzetet próbáljuk meg orvosolni, és próbáljuk meg a magyar borokat megtisztítani a hamisítóktól, próbáljuk meg a magyar borok értékét visszaadni.
Ennek megfelelően készítettük elő a törvényjavaslatot, egyeztetve egyébként a borszakma sajátosságaira tekintettel a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával, amely egyhangúlag támogatta is ezt a féle módosítást.
Én azt gondolom, hogy ettől függetlenül nyilván vannak egy törvénynek olyan pontjai - főleg ha egy új törvényről van szó -, amelyek a gyakorlatban igazolhatnak vagy visszaigazolhatnak különböző pontatlanságokat. Ennek megfelelően év közben már egyszer sor került a törvény módosítására, és korrigáltunk néhány olyan pontot, amely valóban egyrészt túlzott adminisztrációt, másrészt túlzott elvárásokat fogalmazott meg a szőlőtermelőkkel kapcsolatban.
Én azt gondolom, hogy mivel egy új rendszerről van szó, amelynek augusztus 1-jei bevezetésével nyilván a gyakorlatban fognak kiderülni különböző problémái, készen kell lennünk arra, készek is vagyunk arra, hogy ezeket a módosításokat szükség esetén megvizsgáljuk, és minden olyan felvetést, javaslatot, amely a meglévő keretek között a részletszabályok finomítását, egyszerűsítését kezdeményezi, támogassuk; feltéve ugyanakkor azt, hogy ezáltal nem sérül a jövedéki szabályozásnak az a terve, hogy a termelőtől, a terméktől a végső felhasználásáig ellenőrzött keretek között történjen meg a bor előállítása és forgalmazása.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi