DR. SZAKÁCS IMRE

Full text search

DR. SZAKÁCS IMRE
DR. SZAKÁCS IMRE ifjúsági és sportminisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Engedje meg, hogy a válaszom előtt tájékoztassam az olimpiai nyitó- és záróünnepségekkel kapcsolatos bevett gyakorlatokról.
Eszerint a házigazda ország rendezőbizottsága minden olimpia alkalmával megkeresi a részt vevő országok mindegyikét, annak érdekében, hogy az adott ország nemzeti himnusza autentikus előadásmódban, az ország nemzeti büszkeségét nem sértve hangozzék el. Ez a XXVII. nyári olimpiai játékok megrendezése során is megtörtént. Az ausztrál szervezők a Magyar Olimpiai Bizottság segítségét kérve eljuttatták hozzánk az általuk rögzített Himnuszt, amelyet szakértőkkel megvizsgáltattunk, és a jóváhagyó válaszunkat tartalmazó CD-lemezt lepecsételve visszajuttattuk a részükre.
Ezen túlmenően a nyitó-, illetőleg a záróünnepség során elhangzott bármilyen zenei aláfestés, betétdal, egyéb hangzóanyag összeállításába a magyar csapat vezetésének, a magyar minisztériumnak semmiféle beleszólása nem volt. Talán önök is tudják, hogy az ausztrál, sydneyi rendezők milyen titokban készítették elő mind a záró-, mind a nyitóünnepséget, úgyhogy erről sem a magyar csapat, sem pedig az Ifjúsági és Sportminisztérium nem rendelkezett semmilyen információval. Így természetesen a képviselő úr óhajának sem tudok eleget tenni, s felelőst sem áll módomban megnevezni, viszont biztos vagyok abban, hogy az ausztrál szervezők a lehető legnagyobb jóindulattal próbáltak eljárni.
Természetesen ezt a tapasztalatot a jövőben úgy próbáljuk meg hasznosítani, ahogy a képviselő úr a kérdésfeltevésében javaslatot is tett rá.
Köszönöm. Kérem válaszom elfogadását. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi