DR. RÉPÁSSY RÓBERT

Full text search

DR. RÉPÁSSY RÓBERT
DR. RÉPÁSSY RÓBERT (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt szocialista és szabad demokrata Képviselőtársaim! Ismét itt a lehetőség, hogy bizonyítsák: nincs vaj a fejükön. (Közbeszólások és derültség az MSZP és az SZDSZ soraiban. - Az elnök megkocogtatja a csengőt.)
Tisztelt Országgyűlés! A törvényjavaslathoz benyújtott módosító javaslatokat megtárgyalta a parlament plenáris ülése, megtárgyalták a bizottságok. A mai napon sor kerülhet arra, hogy szavazzunk a módosító javaslatokról. Elvileg nincs semmi akadálya annak, hogy a mai napon sor kerüljön a zárószavazásra is.
Azt javaslom önöknek, hogy öntsenek tiszta vizet a pohárba. (Vancsik Zoltán: Tiszta víz van a pohárban...!) Ha önök vállalják a nyilvánosság előtt a véleményüket, ha önök nem látnak semmi akadályt abban, hogy valóban tiszta víz kerüljön ebbe a pohárba, hogy ki az, aki támogatja ezt a törvényjavaslatot, és ki az, aki ellenzi, akkor ne térjenek ki az elől, hogy erre a mai napon fény derüljön. Ugyanis ha ma nem tud szavazni az Országgyűlés erről a törvényjavaslatról, akkor már csak februárban kerülhet sor erre, tehát a választópolgárok ismét két hónapig nem tudják azt, hogy önök valójában bort isznak és vizet prédikálnak, vagy az ellenkezőjét teszik.
Nagyon kérem önöket; nem is arra kérem, hogy szavazzák meg a törvényt, mert az a saját politikai felelősségük; arra kérem önöket, hogy a mai napon mindannyian tiszta vizet önthessünk a pohárba, hogy a mai napon mindannyian szavazhassunk erről a törvényjavaslatról, ki az, aki elfogadja, hogy a parlamenti képviselők évente nyilvános vagyonnyilatkozatot tegyenek, és ki az, aki továbbra is a titkolózás híve marad. (Közbeszólás az MSZP és az SZDSZ soraiból.) Kérem, ha önök komolyan gondolták a módosító javaslataikat, és nem csak alibiből nyújtották be ezeket a módosító javaslatokat, akkor térjenek el a Házszabálytól, hogy erre a mai napon fény derülhessen.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi