GLATTFELDER BÉLA

Full text search

GLATTFELDER BÉLA
GLATTFELDER BÉLA gazdasági minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! A kérdése benyújtása óta valóban nagyon sok idő telt el. Személyesen is sajnálom, hogy az ön frakciója nem tartotta olyan fontosnak az ön által benyújtott kérdést, hogy azt a frakción belüli cserével előbbre sorolták volna. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)
Szeretném azonban elmondani, hogy az ön által feltett kérdés, bár tartalmilag igazodik ahhoz, amit írásban benyújtott, attól jelentős mértékben eltér. Az ön által benyújtott írásbeli kérdés alapvetően arra vonatkozott, hogy a munkaerő-kölcsönzés intézményével mi a helyzet, mert ön ezt a kérdése címében megfogalmazva modern rabszolgaságnak minősíti.
Szeretném elmondani, hogy a munkaerő-kölcsönzést nehéz modern rabszolgaságnak tekinteni, hiszen akkor az Európai Unió valamennyi állama rabszolgatartó államnak minősülne. Ugyanis az Európai Unió kötelezővé teszi a tagállamok számára, hogy kifejezetten szabályozzák a munkaerő-kölcsönzés intézményét, elsősorban azért, hogy a munkaerő kiszolgáltatottságát csökkenteni tudják a tagállami szabályozással - ugyanis a szabályozás ezen a területen csökkenti a munkaerő kiszolgáltatottságát -; másrészt pedig azért, hogy az Európai Unión belül a munkaerő, a személyek szabad áramlása biztosítható legyen.
Ilyen módon, ennek megfelelően a magyar kormány is benyújtotta a munka törvénykönyve módosítását, amely most egyébként éppen az Országgyűlés asztalán fekszik, és azokat a problémákat, amelyeket felvetett, úgy lehetne a legjobban megoldani, ha az ön frakciója is támogatná a kormány által benyújtott törvénytervezetet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormányzó pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi