BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! Valóban, a Magyar Köztársaság egyik legfontosabb problémája, hogy a lakáshelyzeten változtatni tudjunk. Azon a lakáshelyzeten, amely nem teszi lehetővé azon honfitársaink lakásba költözését, akik nem rendelkeznek elegendő pénzzel ahhoz, hogy saját maguk vásárolhassanak. Ezért örülünk annak, hogy a kormány elhatározta magát erre a programra. Ez a program több a semminél, de kevesebb a szükségesnél. (Közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Hiszen az a pénz, amely erre rendelkezésre áll, lényegében alig haladja meg azt az összeget, amelyet a kormány egyetlen év alatt elkölt az Országimázs Központ keretében, lényegében saját propagandájára. (Mádai Péter tapsol.)
Ennél a mi megítélésünk szerint lényegesen többre van szükség, hiszen elvárhatjuk, hogy Magyarországon olyan helyzet alakuljon ki, hogy azok az emberek is, akik nem tudnak lakást vásárolni, emberhez méltó otthonokban élhessenek. Ezért a Szocialista Párt egy javaslatában lényegesen több pénzt, mint amit a kormány erre a célra szán, 20 milliárd forinttal többet javasolt a bérlakásépítés támogatására. Sajnáljuk, hogy ezeket a javaslatainkat a kormány elutasította.
Összegezve: mi tehát támogatjuk a kormányt a bérlakásprogramban, de azt szeretnénk, ha ez lényegesen nagyobb ütemben valósulna meg a jövőben.
Köszönöm szépen a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi