CSURKA ISTVÁN

Full text search

CSURKA ISTVÁN
CSURKA ISTVÁN (MIÉP): Elnök Úr! Köszönöm a szót. Tisztelt Ház! A kínai időszámítás most a sárkány évét fejezi be, és jövőre a kígyó évét kezdi el. Mi itt, Magyarországon, a liberális sajtóterror évét fejezzük be, és jó volna jövőre elkezdenünk a tisztességes magyar sajtó évét.
Az egykori kunbélás időktől eltekintve a nemzeti erők és a kormány ilyen összpontosított támadásban még soha nem részesültek, mint itt, nálunk, az évezred zárásakor. Itt már olyan tökélyre van fejlesztve a félrevezetés, a lejáratás, a hamis vád, az összejátszás a politikai életben ténylegesen részt vevő és esetenként anyagot szolgáltató pártok, szervezetek és a cinkos sajtó között, amire még nem volt példa. Magyarországon most hol a sajtó által kezdeményezve történnek a dolgok, és válnak politikai ügyekké, hol az illetékes balliberális politikusok indítanak el valamit, amiből a sajtó csinál ügyet.
Magyarországon immár teljesen összeolvad a történő valóság a képernyősített művi valósággal, és az emberek nagy része már csak nagy erőfeszítéssel képes szétválasztani a kettőt. A képernyő teremt hősöket és bűnözőket, felmagasztal bűnözőket, és megaláz jobb sorsra érdemes embereket. Észre se vesszük, és már egy teljesen elferdített, kifacsart, hamis világban élünk, amelyben az értékek annyira viszonylagosak, hogy meg sem lehet fogni a lényegüket. Nincs erkölcs, nincs mérték, nincs haza, nincs Isten, nincs más, csak cinikus képernyőtombolás és körvadászat mindenre, ami gyanús mint nemzeti érték. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Nem kell nézni!) Ha valahol feltűnik egy emberi alak, aki megpróbálja megvédeni a köz érdekét, összesített támadás zúdul rá, kivájják a szemét, meggyalázzák a családját, roppanást akarnak előidézni a lelkében - idegösszét. Van, akinél sikerül is.
A szociálliberál kézben lévő sajtó azzal lett megbízva, hogy erre a mai napra idézzen elő minél nagyobb válságot, látszatválságot, és segítsen megbuktatni a kormányt. Ehhez minden eszközt felhasznált, de a leghatásosabb eszközévé kétségtelenül a Kádár-Aczél-korszakban a hamis hírekre felvergődött, a kabaré elemeire épített alpári röhögtetés és cinikus kigúnyolás vált, amely a legnagyobb nyilvánosságot kapja és félelmetesen egyoldalú. A bolsevik párt ökle most a Heti hetes, amely (Derültség.) gatya-bugyi viccelődésbe és idétlenségbe, a nevetőgépek által biztosított sikerbe csomagolva böfögi vissza mindazt, amit a nagyközönség csak fél füllel hall meg a hírekben.
Egy új fegyvert vett elő a balliberális tábor: az emberi lejáratás fegyverét, mert amíg régen a politikust a lépései, esetleg a nézetei miatt marasztalták el, figurázták ki, addig most már emberi mivoltában is lejáratják, hülyének és csököttnek állítják be, teljes valójában teszik nevetségessé, családostul. Természetesen csak azokat, akik útban vannak nekik; a saját embereiket soha - azok jók, helyesek és szépek. Ilyen fokon, ennyire aljasul ez még soha sem dívott Magyarhonban. Ripőkök vannak feljogosítva arra, hogy mindent kikezdjenek, és senkinek ne tartozzanak felelősséggel. A nagyközönség persze nem tudja, hogy ezek a ripőkök alkalmanként 200 ezer bruttót kapnak számlára azért a gatyaletolásos viccgyártásért, és így havi összesítésben csak ezért többet kapnak, mint a köztársaság elnöke, a miniszterelnök vagy a Legfelsőbb Bíróság elnöke. Azt is csak a Demokrata olvasótábora tudja, hogy a másik lejárató intézmény fejének, ahonnan a legtöbb magyarellenes uszítás elhangzik, milliárdot érő palotája van Buda legszebb s legdrágább részén, valószínűleg a mai ORTT-vezetés jóvoltából, amely eltűri, hogy a cége ne fizessen meg 3-4 milliárd áfát a magyar államnak.
Így állunk! Ez a sajtósárkány éve volt, és a következő is az agymosás éve lesz, ha nem lépünk rá a kígyó fejére. Jogunk van hozzá, ez a mi hazánk! (Taps a MIÉP és a kormányzó pártok padsoraiban.)
(13.40)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi