ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Képviselő Úr! Többedszerre hallgatunk meg olyan hozzászólásokat itt, a tisztelt Ház falai között - és nemcsak mi, hanem a televíziót nézők és a rádiót hallgatók is -, amelyekben, engedje meg, hogy az ön javára írva hadd mondjam azt, akarva-akaratlanul olyan képet rajzolnak a XXI. századba lépő Magyarországról, amely - még egyszer mondom: akarva-akaratlanul - lebecsüli azt a teljesítményt, amit az ország polgárai elérnek, és leminősíti azokat a közállapotokat, amelyek között ma élünk. (Felzúdulás az MSZP és az SZDSZ padsoraiban. - Bauer Tamás: Mit csináljunk?)
Többedszer vagyok kénytelen megkérni az ellenzéki képviselőket arra, hogy amennyiben az ország komoly ügyeit, akár morális gondjait érintő kérdéseket kívánnak fölvetni, akkor azt lehetőleg tegyék a lehető legnagyobb pontossággal, annak érdekében, hogy szándékaikkal ellentétben ne hozzák hírbe, rossz hírbe az egész országot. (Közbeszólások az SZDSZ és az MSZP padsoraiból. - dr. Kis Zoltán: Lista lesz! - Vancsik Zoltán: Nevetséges! - Szórványos taps a Fidesz padsoraiban.)
Magyarország megítélése az elmúlt tíz évben végzett közös és fáradságos munka eredményeképpen ma jobb, mint bármikor korábban volt. (Taps a Fidesz padsoraiban.) Amiből nem következik az, hogy Magyarország ne küzdene komoly gondokkal, és ne lenne mindannyiuknak, mindannyiunknak itt, a parlamentben még nagyon sok teendője az ország érdekében. Amiből nem következik az, hogy ne lennének mind a mai napig olyan jelenségek Magyarországon, amelyekkel szemben igenis föl kell lépni nekünk is, a következő négy esztendőben is, és - még így, karácsony előestéjén is, engedje meg a képviselő úr, hogy azt mondjam - amivel szemben önöknek is fel kellett volna lépniük.
Méltánytalannak, a magyar rádióhallgatók, televíziónézők lebecsülésének kell hogy minősítsem a képviselő úrnak azokat az idézeteit (Egy hang az MSZP padsoraiból: Ne! - Közbeszólások.), azoknak az eseteknek a szóbahozását, amelyeket nyilvánvalóan a mostani kormánnyal szemben kíván fölvetni, de valójában az önök kormányzásának idején történtek. (Dr. Eörsi Mátyás: Hazugság! - Közbekiáltások az MSZP és az SZDSZ padsoraiból. - Taps a kormánypártok padsoraiban. - Dr. Eörsi Mátyás: A Simicskát vagy a Schlechtet véded? Karácsony előtt hazudsz! - Az elnök csenget. - Francz Rezső: Ezt nem tudja meggyónni!)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi