ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (Folyamatos zaj.) Tisztelt Hölgyeim és Uraim! (Egy hang a Fidesz padsoraiból: Eörsi, aki karácsonyügyben érzékeny. - Francz Rezső: A tízparancsolatot kéne megtartani!)
Nem tartanám szerencsésnek, ha a parlament mai ülésére, amely megalkotja az ország kétéves költségvetését, valamint meghozza azt a döntést, amellyel fölállítja azt a vizsgálóbizottságot, amellyel a parlament végre elvégezheti azt a munkát, amivel az elmúlt tíz évben adós maradt a magyar közvéleménynek (Dr. Eörsi Mátyás: A koalíciós partnerek! - Közbeszólások az MSZP padsoraiból.), no, egy ilyen parlamenti ülésre a múltba történő visszamutogatás vetne árnyékot. (Derültség az SZDSZ padsoraiban. - Dr. Eörsi Mátyás: Óriási!) Elegendő lesz az is, ha majd a tények visszamutogatnak a múltba. (Francz Rezső: Ideje!)
Szeretném a kormány azon eltökéltségét, szándékát és akaratát itt, most, önök előtt megerősíteni, amely arról szól, hogy a képviselő úr által általában megjegyzett hibákkal, hiányosságokkal, az ország életében ma még érzékelhető zavarokkal szemben föllépjen. Ezt több lépésben kell megtennünk; a kormány a maga részéről ezt elvégzi.
Arra szeretném biztatni a képviselő urat - kormánypártiakat és ellenzékieket egyaránt -, hogy a mai nap során a parlament végezze el azt a munkát, ami ebből a szempontból rá hárul.
(13.50)
Ne próbálja egyetlenegy képviselő se kihúzni magát az alól a morális számadás alól, amelyre éppen most egy ellenzéki képviselő, Szalay képviselőtársunk hívta fel a figyelmünket! Igenis mindannyian menjünk keresztül azon a vagyoni átvilágításon, amely elejét veheti az olyan, az egész országra indokolatlanul árnyékot vető (Dr. Eörsi Mátyás: Szánalmas! - Dr. Hack Péter közbeszólása.) hozzászólásoknak, amelyeket most sokadszor kellett itt meghallgatnunk.
Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypártok és a MIÉP soraiban. - Közbeszólások az SZDSZ soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi