SASVÁRI SZILÁRD

Full text search

SASVÁRI SZILÁRD
SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! Továbbra is támogatjuk a kormány programját, amely az otthonteremtés programja. Hadd emlékeztessem a képviselőtársaimat arra, hogy a '94 és '98 közötti időszak lakáspolitikáját mi jellemezte a bérlakás területén. Azt tudom mondani, hogy ez nem volt több a semminél, és semmi sem volt a szükségeshez; ha szabad a képviselő úr szavaira reagálnom.
Az akkori időszakban egy fillért nem költöttek el erre a területre, ez az a kormány, amelyik előre tudott lépni, és előre is akart lépni ezen a területen. (Taps a kormánypárti padsorokban.) A 2001-es és 2002-es költségvetésben pedig, tisztelt képviselő úr - az előzőekben is elmondottakhoz hadd tartsam magam -, több pénzt költünk el bérlakásra, mint amit az MSZP javasolt, több mint 20 milliárd forintot. Ezt a költségvetésben is megtalálja, és ha megnézi ennek a kormánynak a döntéseit, csak ebben az évben 6 milliárdot tett át a bérlakásprogramra, mert gyorsan reagál azokra az igényekre, amelyek falvakból, városokból, budapesti kerületekből érkeznek. (Taps a kormánypárti padsorokban.)
Ez a program azt jelenti, hogy akiknek nincs elegendő pénzük, azok számára is biztosítunk lakhatást, otthonokat teremtünk, akiknek van pénzük és kevés, a használtlakáspiacon próbálunk segíteni nekik, akik pedig új lakást próbálnak építeni, azokat pedig komoly anyagi támogatással, kamattámogatással segítjük.
Ez a program - és amit a miniszter úr bejelentett - nem más, mint annak a kormányprogramnak a végrehajtása, amire ez a parlament, ennek a parlamentnek a többsége szerződött. Ezt a szerződést számon kértük a kormánytól, és mindig is támogatjuk ennek a végrehajtásában.
És nagyon szépen köszönöm a kormánynak abbéli támogató nyilatkozatait is, miszerint 2-3 új programot indít el a következő két évben, a panellakások felújítását energiatakarékos programmal, és elkezdődik a tömbház-rehabilitáció a tervezés szintjén, és megindulnak a nyugdíjasház-építések is. Ezt köszönjük a kormánynak, és támogatjuk továbbra is ebbéli működésüket.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi