ELNÖK (dr. Szili Katalin)

Full text search

ELNÖK (dr. Szili Katalin)
ELNÖK (dr. Szili Katalin): Tisztelt Képviselőtársaim! Most a támogatott módosító javaslatokról határoz az Országgyűlés. Felhívom képviselőtársaim figyelmét, hogy az alkotmány 32/B. § (7) bekezdése értelmében a törvényjavaslat és a módosító javaslatok elfogadásához is a jelen lévő országgyűlési képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges.
Kérdezem tehát a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a támogatott módosító javaslatokat. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 289 igen, 3 nem szavazat és 15 tartózkodás mellett a támogatott módosító javaslatokat elfogadta.
Tisztelt Országgyűlés! Most azokról a módosító javaslatokról határozunk, amelyekről a Házszabály értelmében még szavazni lehet.
Az ajánlás 1. pontjában Hankó Faragó Miklós és Hack Péter a törvényjavaslat 3. §-a (2) bekezdésében a törvény 18. §-a (6) bekezdésének módosítását indítványozzák. Ez a rendelkezés az iratbetekintési jog szabályozását tartalmazza.
A javaslat elfogadása kizárja az ajánlás 2. és az azzal összefüggő 13. pontjában rejlő indítványokat. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak? (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 115 igen, 193 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett elutasította.
Az ajánlás 2. pontjában Wiener György a 3. § (2) bekezdésében a törvény 18. § (6) és (7) bekezdéseinek módosításával azt kezdeményezi, hogy az APEH nyomozó hatóságára ne terjedjen ki az országgyűlési biztos iratbetekintési joga. A javaslat összefügg a 13. ponttal, így ezekről együtt döntünk. Az emberi jogi, a gazdasági és az önkormányzati bizottság támogatja, az alkotmányügyi bizottság nem támogatja. És önök, tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 131 igen, 182 nem szavazat mellett, tartózkodás nélkül utasította el.
Az ajánlás 7. pontjában az emberi jogi bizottság a 4. §-ban a törvény 29. §-a (1) bekezdésében a hatóságok felsorolását egészíti ki. A javaslat magába foglalja a 9. pontot. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés?
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 101 igen, 209 nem szavazat és 2 tartózkodás mellett utasította el.
Az ajánlás 8. pontjában Vastagh Pál a 4. § (1) bekezdésében a törvény 29. §-a (1) bekezdésének módosításával azt kezdeményezi, hogy minden köztestület hatóságnak minősüljön. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És tisztelt képviselőtársaim? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító javaslatot 119 igen, 192 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett utasította el.
Most az ajánlás 9. pontját teszem fel szavazásra Vastagh Pál indítványa alapján, aki a közintézeteket is a hatóságok körébe kívánja sorolni. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés a módosító indítványt 118 igen, 193 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el.
Az ajánlás 10. pontjában Hankó Faragó Miklós és Hack Péter a 4. § (1) bekezdésében a törvény 29. § (1) bekezdésének nyelvtani módosítását indítványozzák. A bizottságok nem támogatják. És önök? Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 119 igen, 183 nem szavazat és 12 tartózkodás mellett nem fogadta el az indítványt.
A 12. pontban Hankó Faragó Miklós és Hack Péter a törvényjavaslat 5. §-ának elhagyását javasolják. Az alaprendelkezés felsorolja azokat az iratokat, amelyekbe az országgyűlési biztos nem tekinthet be. Az emberi jogi bizottság támogatja, a többi bizottság nem támogatja. És a tisztelt Országgyűlés?
Kérem, most szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 120 igen, 194 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett nem fogadta el a módosító indítványt.
Végül a 14. pontban az emberi jogi bizottság a törvényjavaslatot új rendelkezéssel kívánja kiegészíteni. Ebben a köztisztviselők jogállásáról szóló törvényt kívánja módosítani az illetménykiegészítés mértékére vonatkozóan. A bizottságok nem támogatják. És a tisztelt Országgyűlés? (Szavazás.) Köszönöm.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés 104 igen, 211 nem szavazat és 1 tartózkodás mellett elutasította a módosító javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! Határozathozatalunk végére értünk. Megkérdezem, van-e valakinek tudomása olyan módosító javaslatról, amelyről kellett volna, de nem határozott az Országgyűlés. (Nincs ilyen jelzés.) Nincsen.
Tisztelt Képviselőtársaim! A zárószavazásra következő ülésünkön kerül sor.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi