DR. LENTNER CSABA

Full text search

DR. LENTNER CSABA
DR. LENTNER CSABA (MIÉP): Tisztelt Országgyűlés! A Duna Televízió a határon túli magyar területek legfőbb hír- és kulturális műsora. Költséggazdálkodása más közmédiumokkal összevetve kiegyensúlyozott, fajlagosan, vagyis egységnyi műsoridőre vetítve alacsonyabb. A pénzügyi csapdahelyzet azonban az, hogy a televíziózásnak a saját gyártással kapcsolatos szakemberigénye, műsorszolgáltatási költsége az utóbbi évben megduplázódott, részben a műsoridő európai normáknak, valamint a médiatörvénynek való megfeleltetése tekintetében. Állami támogatást a Duna TV más közmédiumokkal összevetve nem kapott. A bevételek növelésére ugyanakkor a Duna Televízióban - rajta kívülálló okok miatt - nincsen lehetőség.
A kialakult kedvezőtlen pénzügyi helyzetben a műszaki fejlesztésekre a Duna TV a rendelkezésére álló beruházási célú fejlesztési források elégtelen volta miatt nem tud sort keríteni, és ez veszélyezteti a Duna TV adásbiztonságát. A televízió nettó forgótőke-feltöltése hiányos, fizetőképességi mutatója folyamatosan romlik, eladósodottsági mutatója pedig folyamatosan emelkedik.
A Duna TV pénzügyi támogatásában a MIÉP képviselői azt az eszközt látják, amellyel a határon túli magyaroknak, az erdélyieknek, a felvidékieknek, a délvidékieknek a megsegítését tudjuk biztosítani.
Múlt héten, a költségvetési bizottság ülésén előterjesztettem egy 2 milliárdos állami támogatási javaslatot, azonban a kormánypárti képviselők a költségvetési bizottság ülésén elvetették ezt az indítványt.
Azt kérdezem, miniszter úr, hogy a kormány kíván-e segíteni a határon túli magyarokon, illetve ennek eszközén keresztül a Duna Televízió pénzügyi feltételeinek biztosításában. Várom válaszát. (Taps a MIÉP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi