DR. GYIMESI JÓZSEF

Full text search

DR. GYIMESI JÓZSEF
DR. GYIMESI JÓZSEF (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Avarkeszi Dezső képviselő úr hozzászólása a jó példa arra, hogy jogászemberként is milyen pontatlanul képes fogalmazni, amikor korrupcióról beszélünk.
Tudjuk azt a büntető törvénykönyv vitájában mi, jogászok itt valamennyien, hogy mit nevezünk korrupciós bűncselekményeknek. Ezeknek a bűncselekményeknek a törvényi tényállását a büntető törvénykönyv meghatározza és ezeket a cselekményeket rendeli büntetni. Amikor széltében-hosszában azt a vádaskodást halljuk a médiumok hangjának felerősítésével, hogy korrupció történt, és lám, Avarkeszi Dezső említi az autópálya-építést, akkor ez semmi másra nem jó, mint hogy elhintsük a közvélekedésben azt, hogy a korrupció elhatalmasodott a közállapotainkon.
Tehát én azt javasolnám, hogy maradjunk ebben a kérdésben a szakmaiságnál, és a politikusi mivoltunk ne oldja fel a szakmai tudásunkat, ne előzze meg a szakmai tudásunkat, és fogalmazzunk pontosabban. Az autópálya-építés kapcsán tessék szíves lenni pontosan korrupcióra utaló cselekményt megnevezni, a megfelelő eljárást megtenni. Ismereteim szerint büntetőeljárás indult egyébként ilyen jellegű cselekmény alapos gyanúja miatt. Ez az egyetlen lehetséges válasz a vádaskodás helyett arra, hogyha valakinek gyanúja támad bűncselekmény elkövetésével kapcsolatosan. És azt hiszem, hogy ezt nemcsak a jogászemberrel szemben megfogalmazott pontosság vagy elvárás igényli, hanem a politikai korrektség is.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi