IVÁNCSIK IMRE

Full text search

IVÁNCSIK IMRE
IVÁNCSIK IMRE honvédelmi minisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Ahogyan a képviselő úr kezdte a kérdését, azzal egyetértek maradéktalanul: nagyon sok embert érint ez a kérdés, és természetesen nemcsak azokat a sorköteleseket és azokat a leendő sorköteleseket, akiket igazán közvetlenül érint, hanem az ő hozzátartozóikat, és azokat is, akik ma a hadseregben dolgoznak vagy valamilyen módon kötődnek ahhoz. Már az előző ciklusban is és a választási kampányban is képviseltük, hogy amennyiben mi kormányzunk, el fogunk érni egy olyan állapotba, hogy békeidőben csak hivatásos és szerződéses állományban kelljen, lehessen a honvédségben a munkát végezni.
Minden nehézséggel szembenézve - amit a képviselő úr is említett -, el tudjuk érni azt az állapotot, hogy a ciklus végére ez valóban meg is valósuljon. Hamarosan tárgyalásokat fogunk kezdeményezni a parlamenti pártokkal, a szükséges törvénymódosító-csomagot pedig, úgy véljük, hogy 2004-ben tudjuk majd a Ház elé terjeszteni, hiszen sok részletkérdést kell benne majd szabályozni. Kérdésére a konkrét válasz, hogy megvalósítható 2006-ig.
A másik tapasztalatunk, hogy van elég alkalmas fiatal, és megnőtt a jelentkezési vágy, többek között éppen az illetményemelés miatt. Fel tudjuk gyorsítani a beléptetést. Tovább fogjuk folytatni a laktanya- és a lakásépítési programot, további szociális juttatások lehetőségét fogjuk megvizsgálni és kulturális szolgáltatások bevezetését. Egyszóval olyan életet, olyan lehetőséget kívánunk teremteni a laktanyákban és a hadseregben, ami vonzóbb lesz a korábbiaknál.
Ehhez a korábbi fejtetőről a talpára állítjuk a tervezési folyamatot is, úgynevezett fordított maradékelven fogunk tervezni: minden erőt a hadseregre és a csapatokra összpontosítunk, és ami ezek után marad, azt fordítjuk csak az államigazgatási kiadásokra. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi