DR. CSEHÁK JUDIT

Full text search

DR. CSEHÁK JUDIT
DR. CSEHÁK JUDIT egészségügyi, szociális és családügyi miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Köszönöm a kérdését, hiszen létező és komoly problémára hívta fel a közvélemény és a Ház figyelmét. (A mikrofonja nem működik. - Közbeszólások a Fidesz soraiból: Nem halljuk!) Remélem, hogy rendbe fog jönni. (A mikrofon működik.) Köszönöm szépen. Köszönöm a kérdését, hiszen létező és komoly problémára, egy megoldandó ügyre hívta fel a tisztelt Ház és a közvélemény figyelmét.
Az én figyelmemet azért nem kellett erre külön felhívni, hiszen már hivatalba lépésemkor szembesültem azzal a ténnyel, hogy a laboratóriumi vizsgálatok tavaly bevezetett finanszírozása csődhelyzetet teremtett. Nemcsak azon a területen, amelyről ön beszélt, a kislaboratóriumok esetében, hanem a nagy diagnosztikai központok esetében is sürgős intézkedésre van szükség. Tegnap tárgyalta a minisztérium vezetése azt a szakmai anyagot, amely javaslatot tesz arra, hogy még az idén az egészségpénztárral együtt miként alakítsuk át a labordiagnosztika finanszírozását. Ennek keretében kell lehetőséget teremtenünk arra, hogy a lakossághoz közeli ellátás is versenyképes maradhasson és megerősödhessen. Természetesen ennek két módja van. Egyrészt biztosítanunk kell az anyag szállítását a betegek utaztatása helyett. Azt gondolom, egy ilyen megoldással ön is egyetért, ha azt korszerűen tudjuk megoldani.
A másik, amire ön célzott, a kislaboratóriumok szakszerű működtetése, ugyancsak egy lehetőség. Itt egy dologra kell figyelni, hogy olyan helyeken, ahol nagyon alacsony a vizsgálati szám, ahol régiek, elavultak a műszerek, ott jobban szervezzük meg a munkát, korszerű műszereket, korszerű felszerelést biztosítsunk és adjunk, teremtsünk anyagi érdekeltséget is a kollegák számára ahhoz, hogy továbbfejlesszék a tudásukat, és hogy az eszközök amortizációját is biztosítva megújíthassák a felszerelésüket. Azt hiszem, lesz erőnk ezt az intézkedést végigvinni.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi