GODÓ LAJOS

Full text search

GODÓ LAJOS
GODÓ LAJOS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! Noha az Orbán-kormány kiemelt feladatai között szerepeltette a szennyvíz-csatornázottság mértékének emelését úgy is, mint az európai uniós csatlakozás egyik fontos követelményét, ehhez képest választókörzetemben egyetlen település sem nyert támogatást szennyvíz-csatornázási beruházásokhoz 1998 óta. Három konkrét példa: Vámosgyörk, Adács, Atkár, Csány - Vámosgyörk gesztorságával; a dél-hevesi közösség: Pély, Tarnaszentmiklós, Hevesvezekény, Kömlő, Ártánd, Tenk, Erdőtelek - Tenk gesztorságával; és a Tarna menti települések: Jászszentandrás, Erk, Zaránk, Tarnaméra, Boconád, Tarnazsadány, Nagyfüged és Tarnaörs - ez utóbbi gesztorságával - sem nyert támogatást a szennyvíz-elvezetési és -tisztítási pályázaton.
Hogy milyen szempontok alapján utasította el az előző kormány e hatványozottan indokolt csatornázási programok támogatását, arra csupán általánosító válaszokat kaptam. A választókörzetemhez tartozó Dél-Heves és Tarna mente területén kiemelt fontosságú lenne a csatornázás megvalósítása. Az 1999-es árvíz ezeket a térségeket sújtotta a leginkább, amikor a Mátrából és a Bükk hegységből ezekre a területekre zúdult a legnagyobb árhullám, majd a következő évi belvíz okozta károk is elkerülhetőek lettek volna, ha kiépült csatornarendszere van az adott településeknek.
Kérdésem, államtitkár úr, hogy a jelenlegi kormány milyen szempontok alapján kívánja segíteni a települések szennyvízcsatorna-rendszerének a kiépítését. Tisztelettel várom válaszát.
Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi