FÖLDESI ZOLTÁN

Full text search

FÖLDESI ZOLTÁN
FÖLDESI ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Kétségbeejtő ez a vita. Kétségbeejtő, mert azt a pozitív kezdeményezést, azt a történelmi megbékélést torpedózza meg, amit mi szerettünk volna ezzel a díjjal is. És azért nem értem ezt a dolgot, mert önök azt mondják magukról, vallották mindig is, és nyilván igazuk is van, hogy demokraták, és nekem azt kell hallanom most Varga képviselő úrtól, hogy nincsenek a világon baloldali értékek, csak az önökéi vannak. Akkor Magyarországon több millió félrevezetett ember van, és nem akarok más minősítést mondani, mert önök most a fél országot lebecsülik ezzel.
1990 óta, kedves képviselőtársaim, csak a Magyar Szocialista Pártnak jutott eszébe meghívni a parlament mindenkori alakuló ülésére Nagy Imre lányát. Gondolkozzanak el ezen a tényen! Önöknek '56 csak a rendszerváltásig kellett.
(19.30)
Veszélyes a minősítgetésük, kedves barátaim, kedves képviselőtársaim. Az önök padsoraiban ül olyan képviselőtársunk, aki velem együtt dolgozott a KISZ-ben, a papája függetlenített párttitkár volt, amikor én beléptem az MSZMP-be, és KISZ-érdeméremmel hagyta el az ifjúsági mozgalmat, ma pedig képviselőtársuk.
Hát most őszintén, azok a napi fejlemények, amelyeket önök itt kezdeményeznek, az elmúlt napok ügyei, ami szerencsétlenül történt - én most Pokornira gondolok -, elnézést kérek, de ez az egész ügy csak politikai, önök semmi másra nem használják ezt az ügyet sem. Ugyanis arról van szó, hogy akinek ő jelentéseket írt, annak a papája annak a pártnak egy tagja volt, tisztségviselője, a fia pedig itt ül önökkel és velem együtt, az MSZMP utolsó napjáig tagja volt annak a pártnak. Ezért veszélyes ez a dolog.
Nem tudom, hova fog vezetni, jóra nem. Ez az ország békességet akar, tisztességben boldogulni, nyugdíjemelést akar, megélni, az Európai Unióhoz (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) csatlakozni, de ez így nem fog menni.
Köszönöm szépen. (Közbeszólás a Fidesz soraiból. - Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi