DR. SURJÁN LÁSZLÓ

Full text search

DR. SURJÁN LÁSZLÓ
DR. SURJÁN LÁSZLÓ (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Miniszterelnök Úr! Örülök, hogy a cím fölkeltette az érdeklődését, de még inkább örülök annak, hogy szakmai alapon tudunk a kérdésről beszélni.
Én két okból tartom ezt a kifejezést aggályosnak. Egyrészt azért, mert növeli azoknak a számát - nem ott a teremben, Németországban, hanem itt, akik az újságot olvassák -, akik amúgy is félnek egy kicsit ettől az Európai Uniótól, és a saját önazonosságunk feladását vélik ettől a kifejezéstől. Örülök, hogy ön ettől elhatárolódik, de ezt meg kell tennie, ezért tettem fel a kérdést, mert az emberek elbizonytalanodnak, és sok országban a szélsőjobb ilyen dolgok miatt erősödik meg.
A másik, ami miatt szükségesnek tartom elkerülni a jövőben ezt a kifejezést: ha egy tagjelölt állam miniszterelnöke késznek látszik a nemzeti szuverenitásnak a mai szintnél nagyobb feladására, ezzel rontódhat a tárgyalási pozíció, ami nyilvánvalóan közös érdekünk, hogy a legerősebb mértékben erősítsük a hátralévő néhány hónapban. Én ezért kérem, hogy ezt a kifejezést lehetőleg ne használjuk.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps az ellenzék padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi