DR. CSÁKY ANDRÁS

Full text search

DR. CSÁKY ANDRÁS
DR. CSÁKY ANDRÁS (MDF): Köszönöm szépen, elnök úr. Miniszter Úr! Tisztelt Ház! Egy mondatával teljes mértékig egyet tudok érteni: üzenetet kell küldeni a társadalomnak. Üzenetet kell küldeni, mert jönnek az önkormányzati választások, és a mézesmadzagot tovább kell húzogatni - és az a beállítás, hogy itt az elmúlt időszakban a társadalom érdekében nem történt semmi, én úgy gondolom, hogy nagyon fals.
Harrach Péter képviselő úr már jelezte, hogy alapvetően a demográfiai problémák megoldása érdekében a polgári kormány működésének középpontjában a családok állnak és álltak, amelyet önök, úgy tűnik, sajnos, figyelmen kívül hagynak.
Itt csak egy momentumra szeretnék utalni: a minimálbérnek az úgynevezett adómentessé tétele ténylegesen nem felel meg a valóságnak, hiszen adó-visszatérítés formájában lényegében pont azokat fosztják meg a családi adójóváírás lehetőségétől, akik erre rászorulnak, hisz az alacsony jövedelmű, több gyermekkel rendelkező családok ezt nem vehetik igénybe.
Az sem igaz, hogy a nyugdíjasok nem részesültek a gazdasági emelkedésből, hisz míg a '94-98-as időszakban, amikor szintén önök voltak kormányon, tizenkét százalék reálnyugdíj-csökkenés volt, az elmúlt négy évben, a polgári kormány ideje alatt tizenhét százalék reálnyugdíj-növekedés volt.
És azért az ötven százalékos béremeléssel is csínján bánnék, hisz majd meglátjuk, hogy mi kerül a borítékba, és igaz-e, igaz lesz-e az a magyar mondás, hogy száz forintnak ötven a fele. Én nagyon félek, hogy nagyon sokan csalódni fognak ebben.
Köszönöm szépen. (Taps az MDF és a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi