DR. KISS ELEMÉR

Full text search

DR. KISS ELEMÉR
DR. KISS ELEMÉR, a Miniszterelnöki Hivatalt vezető miniszter: Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Ön a demokrácia válságával kezdte a napirend előtti felszólalását. Álláspontom szerint éppen ettől eltérően, a demokrácia kiteljesítésének folyamatával állunk szemben. (Derültség és közbeszólások az ellenzéki pártok soraiban.) Erre mondok néhány példát, tisztelt képviselő hölgyek és urak. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nincs gerincük!) Az egyik az, hogy önnek és képviselőtársainak hetenként két napon van lehetősége arra, hogy minden olyan jelenséget, minden olyan eseményt szóvá tegyen a plenáris ülésen, amire a kormánynak válaszolnia kell, a választók pedig eldöntik a kormány válasza alapján, hogy az egyezik-e az ő véleményükkel, vagy nem egyezik. Azért említem ezt is, mert ez is a demokrácia kiteljesítésének egyik módja: a háromhetenkénti helyett heti két alkalommal való lehetővé tétel.
A másik: Kiss Péter miniszter úr hosszan beszélt napirend előtt arról a száznapos programról, amelyről összességében azt mondta, hogy a szabadság kiteljesítését szolgálja. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: A kérdésről!) Arról is fogok beszélni, tisztelt képviselő úr, igen. De mondhatnám azt is, hogy ez a demokrácia lehetőségeivel való élést biztosítja, illetőleg növeli meg több millió ember számára. Ezen dolgozik a kormány. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ez jó válasz!)
A kormány a legteljesebb mértékben egyetért azzal is, hogy mindenki számoljon el a múltjával, akár vannak benne szégyellnivaló elemek, akár a legteljesebb mértékben vállalhatók, ugyanúgy, mint ahogy vállalható Medgyessy Péter esetében. (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Hát, ez nem volt meggyőző! - Adekvát válasz!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban. - Közbeszólások a Fidesz soraiból. - Közbeszólás az MSZP soraiból: Menjen dolgozni a bányába! - Az elnök csenget.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi