BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Urak! Én a részletes vitához méltó hozzászólást szeretnék tenni, nem pedig más módosító javaslatát vitatni.
Képviselőtársnőm azt vitatja, hogy az ellenzéknek joga van-e módosító javaslatot tenni. Én még emlékszem arra az időszakra, amikor párjával, Bauer Tamással együtt ellentétes módosító javaslatokat tett.
(15.00)
Ön 70 milliárddal növelte a képviselőtársaival együtt különböző területek költségvetési támogatását, Bauer Tamás pedig ugyanennyivel más területre csoportosította át.
A javaslatok között azt tartom nagyon fontosnak, hogy nemcsak az ellenzék érdekelt abban, hogy a határon túli magyarok ügye megoldódjon. A határon túli magyarok ügye nemcsak az ellenzéknek fontos, hanem ugyanolyan fontos kell hogy legyen a kormánypárti képviselőknek is. Nagyon fontosnak tartanánk, hogy ezt támogassák, hiszen ez egy hosszú távú befektetés, ha így vesszük. Hosszú távú befektetés azért, hogy aki képes és tanulni tud, boldoguljon azon a földön, ahol született, úgy szolgálja a magyar ügyet, hogy maradjon helyben, és ne költözzön be Magyarországra. Azért tartom nagyon fontosnak a határon túli magyarok ügyének a támogatását, hiszen a legutóbbi értekezleten a miniszterelnök úr jelenlétében is hitet tettek a kormánypártok is amellett, hogy ezt támogatják, és szerződéseket is aláírtak az egyházak különböző képviselőivel. Nem korrekt dolog most a költségvetés időszakában ezekről a szerződésekről úgy beszélni, hogy az az Orbán-kormány időszakában keletkezett, és azt nem szükséges önöknek betartani. Nem négy évre szóló kihatása van a 2003-as költségvetésnek, hanem annál sokkal további.
Az európai uniós ügyekben pedig 2006-ig (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) meghatározott pályán mozog a költségvetés, és azt követően lényegesen nagyobb lehetőségekre kell felkészülnünk.
Erről szólnak a mi módosító javaslataink (Az elnök ismét csenget.), és nem tartom helyesnek, hogy valaki azt kétségbe vonja, hogy jogunk van módosító javaslatot beterjeszteni.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi