BALSAY ISTVÁN

Full text search

BALSAY ISTVÁN
BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A miniszterelnökség fejezetnél felmerült egy kormánypárti képviselő hölgy részéről a módosító javaslatok összterjedelme. Ezzel kapcsolatban felmerült Keller László államtitkár úrnak is egy észrevétele, amelyben a korábbi, kétéves tervezést kifogásolta a területfejlesztésnél.
Szeretném felhívni mindenkinek a szíves figyelmét, hogy ennél hosszabb távú tervezésre kell felkészülnünk. Ennek az egyik dokumentuma a nemzeti fejlesztési terv, amely 2007-ig, majd azt követően is meghatározza Magyarország fejlesztési lehetőségeit.
Az előző parlamenti időszakban például az ellenzék által a címzett és céltámogatásoknál beadott módosító javaslatok nagyságrendje elérte a 42 milliárd forintot, és ezt mi nem tartottuk természetellenesnek.
(15.40)
Hiszen az a véleményünk, az ellenzéknek az a feladata, hogy alternatívát mutasson be, az a feladata, hogy a különböző ígéretek teljesítésére a mindenkori kormánypárt figyelmét felhívja, a választókat pedig az ígéretek megtartására emlékeztesse. Az ellenzéknek nagyon fontos feladata is ez.
Emlékszem arra az időszakra, amikor nagyon jól használták fel utána ezeket a meg nem szavazott - csak a címzett és céltámogatásnál - 40 milliárd forintnyi többleteket: a választási kampányban minden ilyenre felhívták a figyelmét a választópolgároknak úgy, hogy tulajdonképpen önök nem szavazták meg a kétéves költségvetést, nem szavazták meg azt az autópályát, amit most önök átadtak, és nem szavazták meg azokat... (Kuncze Gábor: Nem is volt benne a költségvetésben, Pistikém!) De benne volt. (Kuncze Gábor: Hol?) Keller László vizsgálta a hibáit is, meg mindent. (Kuncze Gábor: Ha csak át nem ment rajta, mert benne nem volt! - Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.)
Azzal szeretném befejezni, hogy nagyon lényeges, hogy az egy-egy év költségvetése egymásra épüljön, hosszú távú tervezésre készüljünk fel, és az általunk beadott javaslatok, módosító indítványok azt a célt szolgálják, hogy Magyarország a nemzeti fejlesztési terven (Az elnök ismét csenget.) keresztül az európai uniós csatlakozásnál optimálisan tudja igénybe venni a támogatásokat.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi