BÁNKI ERIK

Full text search

BÁNKI ERIK
BÁNKI ERIK (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Nem tudom megállni, hogy Szabó Zoltán képviselő úr hozzászólására reagáljak, aki nagy ívű felszólalásában elővezette nekünk, hogy milyen igazmondó - (Jelzésre:) matematikus, képviselőtársaim segítenek itt nekem - ez a szocialista kormány, az ígéreteit valóra is váltja. Erről nem szeretnék vitát nyitni, mert már számos kérdésben bebizonyosodott, hogy megtévesztették a választókat, és nem azt hajtják végre, amit megígértek, vagy nem olyan módon, ahogy megígérték.
Amiről viszont még nem esett szó a mai vitában, és feltétlenül el kellene mondani: hogyan váltják be azt a keveset, amit egyébként megvalósítanak. Erre példa az egyik, hogy mondjam: választási nyerő ígéretük a közalkalmazotti béremelés kérdése, amelyet természetesen mi is támogattunk a pótköltségvetés során. A kérdés csak az, hogy a jövő évi költségvetés kapcsán miért úgy játsszák el ezt az adományt, hogy nem a saját zsebükre játszanak? (Dr. Vojnik Mária: Kinek a zsebére?) Miről van szó? Az önkormányzatokkal fizettetik meg azt a választási ígéretet, amely önöket a kormányzó pártok székébe emelte, mert nem akarok elmenni addig, amit a települési önkormányzatokkal kapcsolatos felmérés tükröz, hiszen itt a béremelés forrásigényének 50 százalékát adták meg, menjünk túl ezen, legyen 60 százalék - 40 százalék még mindig hiányzik! Pontosan az a 40 százalék, ami egyébként a béremelések kapcsán, azoknak az adó- és járuléktartalmával együtt vissza fog folyni a költségvetésbe, magyarul: megsarcolják az önkormányzatokat, azt a pénzt pedig saját maguk más célokra el is költik.
Tehát könnyű dolog ez, amikor más zsebére játszik az ember, csak nem tisztességes. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi