BECSÓ ZSOLT

Full text search

BECSÓ ZSOLT
BECSÓ ZSOLT (Fidesz): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Maximálisan egyetértek mindazzal, amit egyrészt Sisák Imre képviselőtársam, másrészt pedig Bánki Erik képviselőtársam mondott, azonban néhány számadatot szeretnék pontosítani.
A címzett támogatások esetében a 2003. évben összesen 52 pályázatot támogat a kormányzat, ebből az 52-ből 35 támogatott pályázat kormánypárti, 5 tekinthető ellenzékinek, 12 pedig független vezetésű önkormányzatnak. Ha ezt százalékosan nézzük, akkor a kormánypárti rész 67 százalékot tesz ki, míg az ellenzéki rész 9,6 százalékot.
Nézzük meg azt az időszakot, amit olyan nagy lendülettel bíráltak az elmúlt években: 1999 és 2001 között az Orbán-kormány címzett támogatások tekintetében 381 pályázatot támogatott pozitívan, ebből 147 volt a kormánypárti, 112 az ellenzéki és 122 pedig a független; arányait nézve a kormánypárti 38,6 százalék, az ellenzéki pedig 29,4 százalék.
Tehát itt is bebizonyosodik az, amit, sajnos, a választási kampány során másképp kellett megélni, hogy a Medgyessy-kormány a 2003. évben az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat bünteti. Nem véletlen az, hogy az ellenzéki képviselők részéről ilyen sok módosító javaslat került benyújtásra a címzett és céltámogatásokra vonatkozóan.
Köszönöm. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi