DR. KOVÁCS ZOLTÁN

Full text search

DR. KOVÁCS ZOLTÁN
DR. KOVÁCS ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szabados Tamás két dolgot vetett fel. Az egyik talán a könnyebbik, hogy miért nem szólt Domokos László Orbán Viktornak akkor. Én is szerettem volna megkérdezni öntől vagy megkérdezem most: ön pedig miért nem szólt akkor a saját miniszterelnökének, amikor mindjárt az első héten nem költözött be a kormányzati rezidenciára, hanem félszáz milliót kellett költeni a saját háza golyóálló üvegekkel való ellátására, a kamerarendszerre, az uszoda bekamerázására? Én azt gondolom, ezt is meg kellett volna tenniük önöknek is, ha ezt a mi oldalunkon ránk terhelik ilyen módon. (Keller László: Nem erről van szó!)
A másik dolog, amit szerettem volna még elmondani, az az, hogy a címzett támogatási rendszerben 1998-2002 között a determinációkat illetően sokkal több anyagi forrás jutott az önök döntéseinek következtében az MSZP-SZDSZ-es önkormányzatok számára.
Valahol, hosszú távon lehet, hogy a rendszer kiegyenlíti egymást, erről is volt szó, hogy kinek milyen színű önkormányzata van és milyen módon jut ehhez, de akkor milliárdos nagyságrendben lehetett mérni, egészen 2001-ig, hogy az akkori ellenzéki, korábban kormánypárti önkormányzatok mennyivel több forráshoz jutottak ilyetén módon.
Amit pedig az ígéretekről Szabó Zoltán képviselőtársunk mondott, egy példát hadd mondjak az önkormányzati szférából: ingyenes tankönyvről beszéltek önök. Ma kiderült, hogy ez csak 1-4. osztályig és bizonyos megszorításokkal fog járni és csak szeptembertől a kisdiákok számára.
Ez általános jelleggel történt volna meg, és minden kisdiák számára járt volna. Én azt gondolom, hogy az ígéretek nemcsak 2006-ig szóltak, hanem voltak olyanok, amelyek már mától megvalósíthatóak lettek volna - erről több képviselőtársunk is beszélt már.
Tehát úgy gondolom (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.), ezt így kellene elmondani, tisztelt képviselő úr. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi