DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Eleve örülök annak, hogy fiatal ellenzéki képviselőnek nevezett a képviselő asszony - ennek igazán örülök.
A fantázia beindul... A fantázia vajon mire indul be? Arra kérem az igen tisztelt képviselőtársaimat, hogy nézzék meg, vajon '98 és 2002 között, illetve most milyen módosító indítványokat nyújtottam be, milyen összeggel. Ha önök ezt megnézik, következetesen - függetlenül attól, hogy ellenzékben vagy kormánypárti oldalon ültem - mindig ugyanazt nyújtottam be. Erre kérem önöket is, mert nyilván onnan veszik a példát, hogy az előző időszakban, amikor kétéves költségvetés volt, lehet, hogy sületlen módosító indítványok születtek, de a magam részéről azért szeretném visszautasítani a "fantázia" és a "komolytalan" jelzőt, mert a fejezeti kezelésű előirányzatoktól vettem el.
Vajon, tisztelt képviselő asszony, tényleg komolytalan és fantáziadús volt az, amikor odavitték a szigetközi rehabilitációt? Az volt, az előbb elmondtam, komolytalan, hogy e fejezetbe vitték be ezt a célt. Ha ide vitték be, akkor ne csodálkozzon senki azon, hogy a képviselőnek van annyi fantáziája, hogy ha már egyszer odavitték, akkor egyrészt megpróbálja onnan elvinni, ha pedig nem tudja onnan elvinni, akkor szeretné olyan összeggel szerepeltetni, ahogy az méltó lenne.
Nyilván most azt fogja mondani majd a kétpercesben a képviselő asszony, nem nekem szánta ezt a megszólítást. Örülök neki, ha nem nekem szánta, mivel én hasonlóképpen módosítottam ezt a fejezetet. Én a magam nevében tudom azt mondani, hogy a fantáziát, az ötletet bizony magától a kormánytól vettem. Nagyon helytelen, hogy a kormánytól vettem ezt az ötletet, mert még egyszer mondom, nem tartom helyesnek, hogy ezen keretben, tehát a X. fejezetben, a miniszterelnökségnél szerepelnek olyan munkák, olyan célok, olyan előirányzatok, amelyeket a szakminisztériumnál kellene szerepeltetni.
Fantázia, ötletdús, komolyan vesszük-e vagy sem - azt gondolom, igaz az a közmondás, hogy a fejétől bűzlik a hal. Onnan bizony, de nagyon.
Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi