DR. PAP JÁNOS

Full text search

DR. PAP JÁNOS
DR. PAP JÁNOS (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Igen tisztelt Képviselő Hölgy és Urak! Nagyon értelmes és okos felszólalásokat hallottam már önöktől és az itt ülő képviselőktől is, most azonban olyan dologról vitatkozunk, ami teljesen felesleges. Mellébeszélünk és ez nem nagyon illik ehhez a Házhoz.
De hozzáteszek még valamit: azt mondják, hogy 1 milliárdra adtunk be 10 milliárdos igényt. Ez igény volt, és nem elvettünk valahonnan. Ha egy ellenzéki képviselő mond valamit, és megkérdezik a környezetvédelmi államtitkár urat, mit mond rá, nos, ő biztosan azt fogja mondani, hogy igaza van az ellenzéki képviselőnek, amikor olyan indítványt ad be, amely nem növeli a költségvetést, hanem növelni szeretné, nevezetesen a bírságoknál és a termékdíjaknál. Ezt azért mertem tenni, mert ha előveszik a kormányprogramnak nevezett anyagukat és megnézik, hogy abban mit írtak le, mit fogadtak el, akkor többek között láthatják, "a szennyező fizet" elvet. Ehhez képest szennyvízbírságra hány millió forintot nyújtottak be? Szégyen! Ezt szerette volna egy ellenzéki képviselő korrigálni, holott - még egyszer mondom - nem divat, hogy ellenzéki képviselő segít a bevétel növelésében. Önök nem voltak hajlandók azt a növekményt támogatni, amit egyébként a kormányprogramban vállaltak.
Ehhez képest nem tudom, érdemi hozzászólás helyett miért arról vitatkoznak, hogy 1 milliárd forintra lehet-e beadni 10 milliárdos igényt. Igen. Lehet-e egy almára tíz embernek jelentkezni? Hogyne lehetne. Képzeljék el, egy ember kapja meg, s ez még nem jelenti azt, hogy az a tíz ember, aki az egy almát szeretné megkapni, nem tud számolni és nem látja, hogy egy alma van. Egyszerűen arról van szó, hogy egy almát lehet odaadni, de tíz jelentkező van. Semmilyen ellentmondás nincs. Egyébként elnök úr már többször mondta s most én is mondom, érdemi része is van ennek a költségvetésnek, arról kellene beszélni, és ha érdemi védelmet adnának ennek a költségvetésnek, akkor én borzasztó módon örülnék.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi