DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Domokos képviselőtársunk azt mondta, hogy mi már nagyon jók vagyunk az ígéretekben. Ezt a dicséretet el kell hárítanom, képviselő úr, mi a nyomába sem tudunk eredni azoknak az ígéreteknek, amelyeket önök tettek a választási kampány során. Egyetlen különbség van ezek között az ígéretek között: mi a magunk ígéreteit be is fogjuk tartani. Önök viszont azt kérik rajtunk számon, hogy miért nem az első évben, az első költségvetési évben, az első olyan költségvetés alkalmával, amit mi nyújtunk be és a mi többségünk fog elfogadni, váltjuk be az összes olyan ígéretet, amelyet megtettünk vagy önök kihallani véltek a szavainkból a következő négy évre.
Nos, tisztelt képviselő úr, én nagyon méltányolom azokat a jobbító szándékú módosító indítványokat, amelyeket önök benyújtottak, és amelyek mind valóban fontos és nemes célokat szolgálnak.
Tessék nekem elhinni, a Háznak ezen az oldalán senki nem ül, aki úgy gondolja, hogy akár csak egy is, amit az elmúlt másfél órában önök itt elmondtak - talán több is -, felesleges volna. Egyetlen dolgot vagyunk kénytelenek mondani, tisztelt képviselő úr: önök remek javaslatokat tudtak tenni arra, hogy mire kellene több pénzt költeni, egyetlen dologról feledkeztek el, hogy mi az, ami viszont kevésbé fontos, és ezért kevesebb pénzt kellene rá költeni. E tekintetben önöknek meglehetősen szűk volt a fantáziájuk, egyetlen ilyen tételt tudtak megnevezni, ez a Miniszterelnöki Hivatal ünnepségekre elkülönített 1,4 milliárdnyi összege volt. Mint Béki Gabriella képviselőtársunk múltkor kimutatta, erre például 40 milliárdnyi javaslatot nyújtottak be.
A másik ilyen, amelyről önök úgy gondolták, hogy korlátlanul megfejhető, ez volt a honvédelmi költségvetés. Sajnos ez sem bírta el azt az összeget, amelyet önök egyébként - még egyszer mondom - helyes és jó célokra el kívántak volna különíteni.
Tisztelt Képviselőtársaim! Meg kell barátkozni azzal, hogy a kiadási oldal mögött csak a bevételi oldal tud állni.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi