FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Roppant sajnálom, hogy Kuncze Gábor telefonál... (Kuncze Gábor befejezi a telefonálást.) - most már nem, akkor örülök neki. (Kuncze Gábor: Nem téged hívtalak!) Köszönöm szépen a szót, elnök úr.
Most megpróbálom még egyszer elmondani, miért volt megalapozott az indítványunk ehhez a X. fejezethez is és a többihez is. Az önök kormánya akkor terjesztette be a költségvetést, amikor még az adótörvények végszavazásával nem végeztünk. Tehát a beterjesztő nem tudhatta azt, hogy a parlament az önök többségi szavazatával az ásványvíz áfakörét megváltoztatja, 12 százalékról több mint duplájára, 25 százalékra, ezáltal több mint 4 milliárd forint áfabevétel fog keletkezni a XXII. fejezetnél, a Pénzügyminisztériumnál. Tehát itt van egy olyan összeg, amit a Pénzügyminisztérium nem tervezhetett be.
Ezért kénytelen vagyok azt állítani, hogy az indítványunk mindannyiszor megalapozott volt, amikor erre a kormány által nem tervezett áfabevétel-növekményre alapozott, ezért mertük az egyházak rekonstrukciós kiadásait támogatni a továbbiakban is 4 milliárd forinttal, amit önök most csak 500 millió forinttal akarnak támogatni.
(15.20)
S még egy dolog: az a vád, hogy az ellenzéki indítványok a rendelkezésre álló pénz többszörösét kívánták felhasználni. Kérdezem én: végül is hány ellenzéki indítványt szavaztak meg, amelyik elvonást jelentett erről a fejezetről? Legyenek szívesek akár csak egyet mondani! Megállapíthatjuk, hogy egyetlenegyet se. De hagyján, hogy ellenzéki képviselőtől nem fogadtak el indítványt, ám a kormánypárti képviselők által benyújtott és bentmaradt összes indítványra is nemmel szavaztak. Miről van szó? Arról, hogy a kormány egy rossz költségvetés beterjesztése után mindvégig saját magát akarta korrigálni, most pedig önöknek kényszerűségből meg kell magyarázni, hogy miért volt jó ez az elvtelen eljárás.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MDF soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi