IVANICS FERENC

Full text search

IVANICS FERENC
IVANICS FERENC (Fidesz): Köszönöm szépen. Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Engem is meglepett Béki Gabriella minősítő jelzője, amelyben a "fiatal"-t valamiféle osztályozó elvként próbálta meghatározni. Felhívnám a figyelmét arra, hogy ha a "fiatal" jelző azonos a nem jó módosító indítványt beadó képviselő jelzőjével, akkor a Fidesz-frakcióban ül a legidősebb képviselő, ezek szerint ő biztosan jó módosító indítványokat tud beadni. (Dr. Pető Iván: De ő nem adott be! - Derültség az SZDSZ soraiban.) Akár így, akár úgy, mindenképpen az ellenzék javára billen az a mérleg, tehát úgy gondolom, hogy nem ezen a területen kellene operálnunk.
A másik, amit a képviselők jogáról említettünk, ez folyamatosan elhangzott a múlt héten többször is. Úgy hiszem, hogy az az ellenzék bölcsességét és céltudatosságát mutatja, ha egy-egy területet céloz meg pontosan, és oda nyújt be módosító indítványokat. Ez felelősségteljes képviselő magatartását mutatja.
Az ünnepi rendezvényekre olyan kevés pénzt tettek, hogy nyilván méltán mondhatta az egyik rádióműsorban a riporter - egy olyan rádióműsorban, amelyet önök nem szoktak jobboldali rádióműsornak titulálni -, hogy a Kossuth-évet gyakorlatilag majdnem elsinkófálták, cseppet sem méltóságteljesen ünnepelte meg, nem pompázatosan ünnepelte meg az ország. Tehát úgy hiszem, hogy ez jó folytatása annak, amit önök 1996-ban tettek a honfoglalással. Most ugyanez történt azzal a Kossuth-évvel, amelyet egy évvel ezelőtt még pont az SZDSZ tűzött a zászlajára. Tehát az ünnepi rendezvények körül komoly gondok vannak. Látják ezt az ellenzéki képviselők is, ezért gondoljuk mi azt, hogy bizony lehet módosítani a költségvetésen, akár fiatal az ember, akár idős.
Köszönöm. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi