KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Balsay képviselő úr drámaian ecsetelte azt, hogy most ez a 2003-as költségvetés borzasztó nagy szakadékot fog itt jelenteni az EU-csatlakozással összefüggésben. Képviselő úr, a szakadékot nem ez a költségvetési javaslat jelenti, mert ez a költségvetési javaslat a megfelelő hazai forrásokat biztosítja ahhoz, hogy az európai uniós forrásokhoz, az előcsatlakozási forrásokhoz kellő mértékben hozzájussunk. Sokkal inkább szakadékot teremtett az, tisztelt képviselő úr, hogy a nemzeti fejlesztési tervet, bizony, csak júniusban tudtuk elkezdeni elkészíteni. Ebben a szakadékot az előző kormányzatnak a tevékenysége jelentette, vagyis hogy nem álltak neki megfelelő szakszerűséggel és kellő energiával a nemzeti fejlesztési terv elkészítéséhez.
Szakadékot jelentett továbbá az is, hogy az előcsatlakozási forrásokhoz szükséges intézményrendszer megteremtésében, képviselő úr - tetszik, nem tetszik -, az előző kormányzat, bizony, vajmi keveset tett. A 2000. év végén Boros Imre egykori miniszter, aki akkor még az önök frakciójában ült vagy az akkori kormánypártok frakciójában ült, azt mondta, hogy itt dőlni fog az európai uniós pénz - csakhogy elfelejtették fölépíteni a fogadáshoz szükséges intézményrendszert.
És végül szakadékot jelentett ebben a folyamatban az a kétszer egyéves költségvetés, amelynek 2001 közepére gyakorlatilag egyetlenegy előirányzata nem volt igaz, 2002-re is ez volt a jellemző, aminek következtében 2002-ben egy nagymértékű hiánnyal kell szembesülnie az ország költségvetésének, amit persze 2003-ban megfelelően vissza kell korrigálni. Ezek jelentették a szakadékot, képviselő úr, nem pedig a jövő évi költségvetés.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi