KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Domokos Képviselő Úr! Én teljes mértékben megértem a felszólalását, hogy Békés megye különböző területein nagyon nagy igény mutatkozik költségvetési forrásra. Azért is értem meg, mert magam is többször jártam az adott településrészeken vagy régióban, megyében, tehát nagyjából tisztában vagyok a felmerülő problémákkal.
Amikor Vígh Ilona két héttel ezelőtt a vitában szóba hozta Békés megye problémáit, akkor rögtön az jutott az eszembe, mi is okozza azt, hogy most itt viszonylag kis összeggel lehet megindulni a címzett támogatások esetében. Bizony az az oka ennek, hogy a korábbi kötelezettségvállalások nem engedik meg azt, hogy most nagyobb ütemben induljanak beruházások. Nyilván 2004-2005 már e tekintetben más lesz, de 2003 az új, induló címzett támogatások tekintetében meglehetősen szűkös esztendő.
(16.30)
Ez kétségtelen, és azért jutott eszembe, hogy bizony a forrásokkal másképp kellett volna bánni, mert nemcsak Békés megyében, hanem Alcsút környékén is jártam. Amikor Alcsút környékén jártam, akkor döbbenten jutott eszembe az a parlamenti szavazás, amikor az akkori kormányzó pártok megszavazták Alcsút és környékén - nem bántva ezzel az alcsútiakat, mert én nagyon szeretem őket - a felszíni vízelvezetésre a több mint 2 milliárd forintot. (Font Sándor: Laci, eltértél az előbb a költségvetéstől, vissza kellene térni!) Ha ezt nem szavazták volna meg, akkor nagy valószínűséggel Békés megyében vagy... (Font Sándor: Vissza kellene térni!) Képviselő úr, akkor fel kellett volna tenni a kérdést, hogy vajon mi a fontosabb, hogy Alcsút környékén a felszíni vízelvezetés megoldódjon - ismerve az ottani földrajzi és terepviszonyokat -, vagy pedig Békés megyében a belvízi problémák oldódtak volna meg, nem most, 2003-ban, hanem már 2001-ben és 2002-ben. Na, ezt a kérdést ön akkor nem tette fel, képviselő úr! (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Akkor kellett volna ezt megtenni!

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi