KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Varga Mihály képviselőtársunk sokallotta az 1,4 milliárdot (Varga Mihály: Öt és felet!), mondván, hogy nincsenek nagy ünnepségek (Varga Mihály: Öt és felet!), hiszen nincs például honfoglalás jövőre. Jelezni szeretném, hogy az idén se volt, történetesen 896-ban volt, ha jók az értesüléseink, és mégis az idén 4 milliárd forint volt beállítva ünnepségek címszó alatt a költségvetésbe.
Ami az államtitkárok számára tett megjegyzést illeti, a képviselő úr szavát nem hallottam az elmúlt négy évben, amikor drasztikusan növelték meg az államapparátus létszámát minden területen. Hogy csak egyet említsek ezek közül: engem nagyon izgatna például, hogy mégis miért kellett a PHARE-miniszteri posztot létrehozni, ami egyébként egy főosztályvezetői szintű munkakör - igaz, miniszteri székből sem sikerült ellátni.
Ami pedig a tendereket illeti, nem győzöm újra és újra leszögezni, hogy olyan tenderekről van szó, ahol a közigazgatás egésze az elkövetkezendő időszakban a saját pénzéből telefonokat vagy bútorokat vásárol. Ilyen módon megversenyeztetve, ezek lényegesen kevesebbe kerülnek azoknak, akik majd beszerzik (Közbeszólás az ellenzék soraiból.), mintha egyenként mennének. Ez eddig is gyakorlat volt, képviselő úr, nem is kifogásoltuk, mert a dolog így rendben van.
Megjegyzem, nem sok alkalmunk lett volna az önök idején tendereket kifogásolni, merthogy ilyenek többnyire természetesen nem voltak. Jelzem, Varga Mihály akkor, pénzügyminiszterként szintén elfelejtette ezekre felhívni a figyelmet, és akkor elfelejtette hallatni a szavát, amikor több tízmilliárd forint tűnt el ennek következményeként az adófizetők zsebéből. Mert valójában, képviselő úr, inkább ezzel kellene elszámolni a választópolgárok felé, aztán még beszélhetnénk erről az 1,4 milliárd forintról is.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi