SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Domokos László kedves képviselőtársam felszólalására szeretnék én is reagálni. Egy olyan képviselő, aki láthatóan nagyon nagy erőfeszítéseket tesz a megyéje, a saját környezete boldogulásáért, megérdemli, hogy válaszoljunk a kérdésére, hogy miért nem támogatjuk ezeket a módosító indítványokat, amelyeket beadott. Az egyikre Keller László képviselőtársam már megadta a választ. Képviselőtársam, akkor, amikor Fejér megye elmúlt ciklusbeli támogatásairól volt szó, akkor ön sajnos nem vette a bátorságot, hogy saját miniszterelnöke ellen fellépjen, és azt mondja, hogy megállj, Orbán Viktor, Alcsútdoboz és környékének 3 milliárdos támogatása nem indokolt, holott Sárbogárd és környékének, a sokkal elmaradottabb Sárbogárd és környékének a támogatása akkor elmaradt. Akkor ön csendben maradt. (Dr. Kovács Zoltán: A Medgyessy-villa nemzetbiztonsági kifényezése?)
A második észrevételem a következő. Amikor önök 75 módosító indítványt beadnak különböző oktatási intézmények rekonstrukciójára, illetve építésére, és nem mondták a többi képviselőtársaiknak, hogy legalább legyenek következetesek, hogy mind a 168-an adjanak be, akkor azt mondom, nincs miről tárgyalnunk, mert saját maguk sem tudták eldönteni, hogy mi a prioritás a címzett és céltámogatások között.
A harmadik, amit Keller László szintén elmondott - de akkor még nem tudtam, hogy ő is fel fog szólalni -, hogy a mi kormányunk egy törvénytisztelő kormány, és felvállalta azokat, tehát van egy olyan vállalás, amit önök már egyszer eldöntöttek, hogy támogatni fognak a címzett támogatásokból, azt ennek a kormánynak kutya kötelessége támogatni. Gyakorlatilag 2003-ra nincs mozgástér! Ezt önök jobban tudják, mint mi, mert önök döntötték el ezeket a dolgokat, tehát amikor számon kérik, hogy miért nem támogatjuk, akkor legyenek szívesek ezeket is figyelembe venni.
Köszönöm szépen. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi