VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Én is a képviselő asszony felvetésére szeretnék reagálni, és ezt a legnagyobb tisztelettel szeretném megtenni, hiszen a képviselő asszony munkáját ismerem. 1990 óta képviselő, tehát nagyon jól tudja, hogy egy költségvetési vita hogyan, milyen keretek között zajlik. Megjegyzem, örülök a felvetésének, mert a múltkor ezt úgy tette meg, hogy az ellenzéknek már nem volt ideje válaszolni az ön felvetésére, most legalább ez a lehetőségünk megvan, és ezt meg tudjuk tenni. Mégis azt kell önnek javasolnom, hogy ha majd valamikor kiadja a parlamenti beszédeit egy kötetben, akkor ezt ne vegye bele. Nem hiszem, hogy ez a beszéde lesz az, amelyre az utókornak feltétlenül emlékeznie kell. (Derültség.)
Amit viszont szeretnék a tárgy érdeméhez is hozzátenni: a képviselő asszony azt a jogát vonja kétségbe a parlamenti képviselőknek, hogy külön-külön a költségvetés egyik címéhez, egyik fejezetéhez módosító indítványt nyújtsanak be. Nos, azt gondolom, képviselő asszony, hogy ez nem helyes. 386 képviselő ül ebben a Házban, és mindegyik képviselőnek megvan arra a lehetősége, hogy ha úgy gondolja, akkor éppen a miniszterelnöki fejezetben - mi is a pontos neve? - az ünnepi rendezvények támogatására szolgáló célt jelölje meg olyan előirányzatnak, amelyből át kíván csoportosítani.
Én éppen azon csodálkozom, képviselő asszony, hogy ön ezt az ünnepi megemlékezésekre szánt pénzt ilyen fontosnak tartja, hiszen eddig mindig a családok és a gyermekek érdekében szólt, szociális témákban a Házban. Most úgy tűnik, egy irányváltás van, és inkább a rendezvények, a tűzijátékok (Derültség.) megrendezése köti le a figyelmét. Azt javaslom önnek, hogy abból a 90 vagy 70 indítványból, amely be van terjesztve ehhez a címhez, válasszon nyugodtan. Ezek között olyan indítványok vannak, amelyek pont arra a célra kívánnak átcsoportosítani, amely a családok, a gyermekek támogatását jelölik meg. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Minden lehetősége megvan önnek arra, hogy erről még a képviselőtársait is meggyőzze.
Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi