VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Annak örülök, hogy Kuncze Gábor sem cáfolta, hogy államtitkárok és államtitkári besorolású személyek ma jóval nagyobb számban vannak a Miniszterelnöki Hivatalban, mint az előző négy esztendőben. Én nem tudom, hogy kinek a programjában szerepelt a takarékos állam, hangsúlyozva, hogy csökkenni fog a miniszterek és államtitkárok száma - úgy tűnik, hogy ez az ígéret sem teljesült a kormánypártok részéről.
Ami az európai uniós csatlakozást illeti és a PHARE-minisztériumot, Kuncze képviselő úr nálam is jobban tudja, hogy Magyarország számára ez nagyon fontos dolog, és az előző kormány úgy ítélte meg, hogy a támogatások minél optimálisabb felhasználása érdekében célszerű, hogyha egy tárca nélküli miniszter van ezzel a feladattal megbízva.
Ami pedig a Keller László úr által elmondottakat illeti, Keller államtitkár úr, ha jól tudom, most egy 15 fős állománnyal dolgozik, ami körülbelül olyan havi 20 millió forintjába kerül az adófizetőknek. Ezért a pénzért meg kell dolgozni, államtitkár úr, de azt tapasztaljuk, hogy az elmúlt időszakban mintha az ön tevékenysége politikai szempontokat követne, és nem annyira valóban közcélokat szolgálna. Szeretném önt arra emlékeztetni, hogy a Proware ügyben nem tudjuk, hol tart a vizsgálata. Szeretném önt arra emlékeztetni, hogy a Kossuth téri megemlékezések ügyében két fideszes képviselő levelet írt önhöz, hogy szeretnénk megismerni, mely vállalkozások vettek részt és milyen alapon ennek a lebonyolításában, erre a levélre ön a mai napig nem válaszolt. Végül, de nem utolsósorban szeretném önt megkérdezni, hogy mondjuk a Hattyú-ház ügyében vajon a vizsgálat elindult-e már, vajon olyan lázas buzgalommal vizsgálódik-e, mint ahogy azt annak idején, mondjuk az autópályák ügyében megtette? (Kuncze Gábor: Megint interpelláció van, csak nem figyelek oda?! - Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi