LENGYEL ZOLTÁN

Full text search

LENGYEL ZOLTÁN
LENGYEL ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Jauernik képviselő úrnak szeretnék idézni szintén a tavalyi 211. ülésnapról: azt gondolom - más képviselők is utaltak rá, de én csak szeretném megerősíteni -, hogy ezek az önkormányzatok lakossági forrásból létesítették ezt a gázközművet, állami tulajdonba került, és ők kényszerhelyzetben voltak, mert amikor ezt a beruházást elindították, akkor bizony ők olyan feltételeket szabtak nekik, hogy ez a beruházás majd akkor indul el, ha ők egyébként azt átadják.
Folytatnám az idézetet egy későbbi részből: ha van elszánás a kormányban, hogy ezt a problémát megoldja, akkor ebben a törvényben ezt meg lehet oldani. Én tudom, hogy sok a 20 milliárd forint, azt is tudom, hogy egy költségvetésben megfontoltan kell egy ilyen nagyságrendről dönteni, de azt gondolom, hogy azok az érvek, amelyek amellett szólnak, hogy ennek a 752 településnek ezt a körülbelül 20 milliárd forintnyi összeget a törvény garantálja és biztosítsa, azok vannak olyan fajsúlyúak, hogy ezt komolyan mérlegelje a kormány és támogassa.
Amit felolvastam, nem más, mint jelenlegi belügyminiszterünknek az elmúlt évi 211. ülésnapon elhangzott mondata. Úgy gondolom, ha önök tavaly így gondolták - és egyébként ezzel én is teljes egészében egyetértek -, hogy ez az igazságos megoldás, akkor ezt következetesen végig kellene vinni. Egyébként nem értem a jelenséget, hogy ha egy évvel ezelőtt úgy gondolták, hogy 20 milliárd jár az önkormányzatnak, akkor most miért akarnak ajándékként 11 milliárdot adni.
Köszönöm szépen.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi