TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Tisztelt Ház! Jauernik képviselőtársam iménti gondolataihoz kívánok kapcsolódni ellentétes előjellel. Nézetem szerint is a kizárólag igazságos megközelítés a 100 százalékos térítés lenne, hiszen gondoljunk abba bele, hogy az Ötv.-re alapozott kielégítést nyert önkormányzati igények gyakorlatilag 100 százalékban lettek teljesítve, és olyan önkormányzatokról volt szó, amelyek esetében gyakorlatilag az állam állta a bekerülési költséget. Most, az utóbbi körben tárgyalt önkormányzatok esetében pediglen saját forrásból, elsősorban kis önkormányzatok kevés kondícióval rendelkezvén, és időben is később kapták meg ezt a közművet.
Tehát ha halmozzuk ezeket a megközelítéseket, és az igazságosságot keressük, akkor talán helyt kellene adni azoknak a módosító indítványoknak, amelyekre vonatkozóan én magam is Kovács Zoltán képviselőtársammal és Gémesi képviselőtársammal együtt nyújtottam be módosító indítványt, aminek a lényege, hogy az 56, 58 és 60 százalékokkal szemben kizárólag a 100 százalék tartható igazságosnak.
Mellé szoktuk azért ilyenkor tenni azt is - az iménti vitában is elhangzott -, hogy az állam igen jelentős extraprofiton, 200 százalék fölött, helyenként 300 százalék fölött értékesítette, a bevétele jelentős volt. Minimum 100 százalékkal érdemes lenne az önkormányzatokat - ha az igazságosságot követjük - nemcsak támogatni, de akár ilyenképpen is felfogható lenne a dolog.
Mondja Jauernik képviselőtársam, hogy esetleg igazságtalan lenne a dolog. Nézetem szerint, ha megkérdeznénk az érintett önkormányzatokat, egyedül ezt, tehát a 100 százalékot tartanák igazságosnak.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi