TÓTH IMRE

Full text search

TÓTH IMRE
TÓTH IMRE (Fidesz): Göndör képviselőtársam arról beszélt, hogy a világnak egyébként gázközmű-ügyben és vagyonügyekben hogyan kellene helyesen működnie - csakhogy az nem úgy működik, ezért van itt ez az egész törvénytervezet, s volt itt egy nagyobb szelete ennek 2001-ben is.
Egy konkrét példát hadd említsek, egyébként a TÖOSZ egy hónappal ezelőtt megjelent lapjából, amelyben egy konkrét település konkrét ügyét mondja. Gór községről van szó egyébként, aki '93-94-ben vezette be a gázt a településre: 140 család befizetett, 45 család helyett pediglen az önkormányzat fizetett azzal, hogyha ezek utóbb meggondolják magukat, akkor igényelhetik a gázbekötést, de az inflációval növelt értéket az önkormányzatnak kell befizetni. Ezzel szemben viszont '97. június 30-áig jelentkezett a gázszolgáltató, mondván, az önkormányzatnak semmi nem jár, és úgymond privatizálta a rendszert - minden az övék. Kész, a történet be van fejezve. Ebbe nyilván Gór község nem nyugodott és nem nyugodhatott bele. A következmény: per. A sárvári bíróságon megnyerték a pert, másodfokon elveszítették, és a Legfelsőbb Bíróságon véglegesen megnyerték.
Tehát úgy kellene hogy működjön a világ, ahogy itt a képviselőtársam is elmondta, de nem úgy működött ebben a történetben sem, és ez most is folytatódik. Valószínűleg nem tudom elmondani, itt a bekötővezetékek problémáját, amely most is vitatott, hogy fogalmilag beletartozik-e abba az ellátóvezeték-rendszerbe, amelyet mint gyűjtőfogalmat kell vagy kellene hogy kezeljünk, viszont sok száz kilométerről van szó, amelyek utóbb létesültek, és ezt a gázszolgáltatók mintegy elprivatizálják, magukévá teszik, ellenszolgáltatás nélkül, ha nem figyelünk oda (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), ha nem tesszük szóvá.
Köszönöm.

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi