LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Belügyminiszter Asszony! Az elmúlt években csökkent a gépjárműlopások száma, ennek ellenére még mindig túlzottan sok ember életét keserítik meg az autótolvajok. A felderítetlen ügyek magas arányában szerepet játszik a rendőrség túlterheltsége is. A közbiztonság javítása érdekében országszerte polgárőrök vállalják társadalmi munkában, hogy besötétedés után is ügyeljenek a bezárt üzletek vagy éppen a szabadban parkoló autók biztonságára. Gyakran fel is figyelnek gyanús személyekre és személykocsikra, de úgynevezett forródrót hiányában ilyen esetben nem sokat tehetnek.
A forródróton egy olyan rendőrségi szolgáltatást értek, amin gyorsan megtudakolható lenne egy rendszám, esetleg a hozzá tartozó gépjármű márkája alapján is, hogy lopott autóról van-e szó, avagy bejelentették-e a szóban forgó gépjármű ellopását. Gyanú esetén egy erre a célra szolgáló telefonszámon az ilyen kérdésekre rögtön választ kaphatnának a rendre felügyelők. Sajnos, ma erre nincs lehetőség.
Úgy tudom, hogy civil szervezet nem teremthet ilyen jellegű mobiltelefon-kapcsolatot a rendőrséggel. Bizonyára sok oka lehet a rendőrségen kezelt adatok bizalmas jellegének, de ez egy olyan adat, amit ha sokan ismernek, akkor ez a kárvallott tulajdonos, és mellesleg a közbiztonság érdekét is szolgálja.
Kérdezem a miniszter asszonyt, hogy lehetne-e a kérdésben javasolt irányba megváltoztatni a jelenlegi gyakorlatot, azaz egy nyilvános, mobiltelefonon hozzáférhető lista alapján keresni a lopott gépjárműveket. Várjuk a válaszát. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Ziarele Arcanum
Ziarele Arcanum

Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi

Arcanum logo

Arcanum se ocupă cu digitalizarea în masă, cu arhivarea și cu publicarea materialelor tipărite.

Despre noi Contact Apariții în presă

Languages







Ziarele Arcanum

Ziarele Arcanum
Vezi ce au spus ziarele din ultimii 250 de ani despre acest subiect!

Arată-mi